kapat

30.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Şimdi maç zamanı
Şarkıcı Demet Akalın, basketbolcu sevgilisi İbrahim Kutluay'ın peşinden Yunanistan'a gitti. Demet yakında Atina'da sahne çalışmasına başlıyor

Demet Akalın, üç yıldır birlikte olduğu basketbolcu sevgilisi İbrahim Kutluay'ın ardından Yunanistan'a gitti. İlginçtir, AEK'ya transfer olan Kutluay; ama Demet ilişkisinden ve reklam filminden dolayı neredeyse ondan daha popüler hale gelmiş. Üstelik "Kim daha medyatik?" sorusuna, "Ben olmasaydım bu reklam bu kadar konuşulmazdı" cevabını verecek kadar da iddialı. Yılın reklam sloganı "Antrenmanda mısın?", artık Demet'in canını sıkmış olsa da söz kadın-erkek ilişkisinde en hassas konuya, "aldatmaya" gelince dudaklarından dökülen sözcükler dikkat çekici: Allah göstermesin ama eğer erkek böyle bir şey yaparsa ben de aynısını yaparım...

* Başka bir hayat için organize olmak seni hiç rahatsız ediyor mu? Sevgilin için senin de yaşamın değişiyor. Her şeyi bırakıp onun ardından gidiyorsun...

Evet, Atina'ya çok fazla mutlu gittiğim söylenemez. Ama orada bana da iş çıktı. Zaten henüz bir şey anlamadık. Çünkü oyalanacak pekçok şey vardı ilk günlerde. Eşyalar aldık, evi yerleştirdik. Zaman çabuk geçti. Ama sonra ne olur bilemem. İnşallah zorluk çekmem. Karar verirken tabii ki zorlandım. İbo'nun mukavelesi üç yıllık. Ama her yılın sonunda bir opsiyonu var. Yani mutlu değilsek geri dönebiliriz. Ama benim için hayatımızın düzenini değiştirmek durumunda kalsaydık, İbo'ya 'Haydi gel' deseydim, gelmezdi. Önce kendini düşünür, öncelikli olan onun işidir.

* Bencil mi yani?

Yok yok... O kadar da karalamayayım sevgilimi. Ama aynı durum benim için söz konusu olsaydı o böyle bir şey yapmazdı.

* Neden?

Beraberliğimiz için onun da yaptığı fedakarlıklar var ama bu ilişkide asıl fedakarlıkta bulunan benim. Allahtan beni sıkmıyor. Hiçbir zaman 'İşini bırakacaksın, yanımda kalacaksın, Türkiye'ye gitmeyeceksin' demiyor. Bir ayağım burada olacak. Ayrıca orada bir gazinoda haftanın dört günü çalışacağım. Bu çalışma da Mart ayına kadar sürecek.

* Seni nasıl keşfettiler orada?

İbo bana 'Burada sen benden daha meşhursun' diyor. Gerçekten de biz orada her gün ana haberlerdeyiz, her gün gazetelerdeyiz. Ne yazdıklarını bilmiyorum ama orada buradakinden daha popüleriz.

* Senin kariyerinfne olacak?

Hem onunla yaşamayı seçtim hem de kendi işime gücüme bakıyorum. O kadar da kötü durumda değilim. Paramı da kazanıyorum.

İbo'nun aldığının üçte birini aldım
Yayınlandığında oldukça ses getiren 'Antrenmandayım' reklamından, ismen rol almasına karşın Demet Akalın'ın aldığı ücret çok tartışıldı. Biz de bu reklam filminden ne kadar kazandığını kendisine sorduk:

Ne kadar olduğunu söylemem ama İbo'ya verdiklerinin üçte biri kadar aldım. O kadar yüksek bir rakam değil. O reklamda benim ismim geçmeseydi ne esprisi vardı, söyleyin bakalım.

"İşin suyu çıktı"
* Reklamı sen patlattın yani.

Öyle demiyorum ama ben olmasaydım ne esprisi olurdu ki...

* Bu kadar ses getireceğine inanıyor muydun?

Açıkçası bu kadar beklemiyordum. Şimdi sokaktaki veletler bile bana 'Eeee, Demet abla antremanda mısın?' diyorlar. Bir de herkes bu sözü, çok büyük bir cinlikle sanki ilk defa kendisi söylüyormuş gibi söylüyor. Artık sinir sozucu bir durum haline geldi. Antrenman kelimesini lugatımdan çıkardım. Mesela İbo 'Ben antremana gidiyorum' diyor, cinlerim tepeme çıkıyor. 'Şuna idman de' diyorum.

Gerçekten bu sözü duymaktan nefret eder hale geldim. Ankara'da sahne çalışması yaptım. Her gece insanlar şarkımı kesip 'Demet Hanım antrenmanda mısınız? Ha ha ha' pozlarına girdiler. Artık işin suyunu çıkardılar. Allah'tan imdadımıza Banu Alkan yetişti de gündem değişti. Yoksa bu şakalara katlanamazdım.

*Sen, seni aldatan erkeğe misilleme yapar mısın?

Zor soru. Allah göstermesin ama yaparım sanırım. Eğer o beni o kadar ucuz bir hale getiriyorsa ben de onun seviyesine inerim. Çok kötü bir şey ama yaparım. İnadım inat.. Ne yapayım, ben böyle bir insanım...

Gezip tozsun yakalanmasın
* Sevgilin arada bir çapkınlık yapamaz mı?

Ona 'Türkiye'de benim camiamdan, benim tanıdığım insanlarla adın çıkmasın. Dikkat et. Ama yurtdışında ne yaparsan yap. Gözüm kulağım duymasın, gez toz' diyorum. Ben öyle dedikçe adam çıkıyor, geziyor ve bir şey yaptığına da inanmıyorum. Yurtdışında yapıyorsa da canı sağ olsun. Ama göz göre göre benim camiamdan biriyle çıkar gezerse, bırak çıkmayı aynı fotoğraf karesinde bile birlikte görünürse benim için biter. Böyle durumları asla kabullenemem. Çünkü o kadınlarla mukayese edilmiş olurum.

Şengül BALIKSIRTI


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır