kapat

30.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Timsahın gözyaşı
Büyükçekemece'de 8 kişinin ölümüne yol açan ehliyetsiz şoför Cumali Adlıgil, "Ben canavar değilim, vicdan azabı çekiyorum" diyerek ağladı

İkisi de katıldı
Uki Giyim Fabrikası'nın personelini taşırken taş yüklü bir kamyona çarpan ve 8 kişinin ölümüne, 30 kişinin de yaralanmasına neden olan ehliyetsiz sürücü hakimin karşısında "pişmanlık gözyaşları" döktü. Büyükçekmece Adliyesi'nde görülen duruşmaya, kamyon şoförü Köksal Kaplan ve Cumali Adlıgil katıldı. Duruşma boyunca üzgün görünen sanıklar, ifadelerinde vicdan azabı çektiklerini söylediler.

Tahliye kararı yok
Haklarında 10'ar yıl hapis talep edilen sanıklar mahkemeye geniş güvenlik önlemleri arasında getirildi. Köksal Kaplan'ın tahliye talebi reddedilirken, ehliyetsiz olarak direksiyon başına geçen ve 8 kişinin ölmesine neden olan Cumali Adlıgil, kendisinin bir canavar olmadığını, derin üzüntü içerisinde bulunduğunu söyledi. Adlıgil, "Bu olayın yarası ömrüm boyunca vicdanımdan silinmeyecek" dedi.

Öfkelendiren sözler
İfadesi alınırken zaman zaman ağladığı gözlenen Cumali Adıgil'in bu sözleri kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarının tepkisini çekti. Ölenlerin yakınları, "Yalan söylüyorsun, kendini acındırmak için rol yapıyorsun" diye bağırdı. Duruşma sonrası acılı aileler sanıkları linç etmek istedi. Kazadan kurtulmayı başaranlar yaşadıkları olayı anlatırken gözyaşlarına boğuldu.

ÖZER KILIÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır