kapat

30.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Sınırda sağır müdür rötarı
Bağdat Fuarı'na giden Türk heyeti, pasaportlara giriş damgası vuran sağır gümrük müdürünü uyandıramayınca 6 saat beklemek zorunda kaldı

Bağdat fuarı için Irak'a giden Türk bürokratlar ve basın mensuplarından oluşan heyet, Irak sınırında sağır bir gümrük müdürünün kurbanı oldu. Türk heyetinin pasaport işlemleri sürerken uykuya dalan gümrük müdürü bir türlü uyandırılamadığı için heyet, 6 saat süreyle müdürün uyanmasını bekledi.

Ürdün üzerinden Irak'a giden Türk heyeti saat 22.30 sularında Ürdün Irak sınırına ulaştı. Burada, sınıra gazetecilerin listesi ulaştırılmadığı için, kişi başı 50 dolar karşılığında AIDS testi yapılmak istendi.

Resmi makamlarla yapılan telefon trafiği ve heyette bulunan Dış Ticaret Müsteşarlığı Anlaşmalar Genel Müdür Yardımcısı Tevfik Mengü'nün çabalarıyla sınırdaki görevliler, bu isteklerinden vazgeçirildi.

SINIR KAPISI AÇILACAK
Ancak geçen süre içinde pasaportlara giriş damgası vurmaya yetkili tek isim olan Gümrük Müdürü uykuya daldı. Gümrükteki görevlilerin müdürün uyuduğu kapıyı tekmelemeye varan çabalarına rağmen sağır olan ve işitme cihazı olmadan yatan müdür uyandırılamadı. Bunun üzerine heyet sabah 04.30'da müdürün sabah namazı için uyanmasını bekledi. 33 kişilik Türk heyeti gümrük müdürünün namazını kılmasının ardından Irak'a giriş yapabildi.

Türk heyeti Cumartesi sabahı 10.00'da Ankara'dan başladığı yolculuğunu Pazar sabahı 9.30'da tamamlayabildi.

TOSKAY DA KATILACAK
Türkiye Birleşmiş Milletler izni kapsamında Irak ile geçen yıl yaptığı 200 milyon dolarlık ticareti bu yıl sonunda 300 milyon dolar olarak planlıyor. Irak ile 2001 yılı için ise 500 milyon dolarlık ticaret hedefleniyor.

Bu yıl 33'üncüsü yapılan uluslararası Irak Fuarı'na Türkiye 96 firma ve 4500 metrekarelik alanla en yoğun katılımı gerçekleştiren ülke konumunda bulunuyor.

Türk hükümetinin komşularla ticari ilişkileri geliştirme politikası kapsamında fuara Devlet Bakanı Tunca Toskay ve Dış ticaret Müsteşarı Kürşat Tüzmen de katılacak. Irak'a bugün havayoluyla gelecek olan Toskay, 6 bakan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Taha Yasin Ramazan ile görüşecek.

Devlet Bakanı Tunca Toskay'ın uçağının Bağdat havaalanına inişi de Charter seferi niteliğinde olmayan bir uçağın ambargo sonrası Bağdat'a ilk inişi olacak.

Bülent UZUN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır