kapat

30.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
İstemeden can aldı bin kere kahroldu!
G.Saray'lı Emre Belözoğlu, dün sabah Merter'de, saat 05.45'te bir yayaya çarpıp ölümüne neden oldu...Üzüntüsünden yemek bile yemeyen genç futbolcu tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Galatasaray ve Milli Takım'ın genç futbolcusu Emre Belözoğlu, dün sabah saat 05.45'de jipiyle Kadir Çetin adlı yayaya çarptı. Merter Migros yakınlarında meydana gelen kazada, Güneş Otel'de kat görevlisi olan 37 yaşındaki Kadir Çetin, E-5 Karayolu'ndan karşıya geçmek istedi. Çetin, yolun ortasına geldiği sırada, Topkapı yönüne giden Emre Belözoğlu'nun kullandığı Mercedes marka jipin çarpmasıyla ağır yaralandı. Çetin'e çarpar çarpmaz hemen durup, yanındaki iki arkadaşıyla onu hemen jipine alan Emre, Çetin'i 06.05 sıralarında İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirdi. Ancak çok kan kaybeden Çetin, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

ALKOL TESTİ TEMİZ ÇIKTI
Her gün saat 06.30'da evden çıkan Çetin'in, yaz saati uygulamasını unutup saatini bir saat geri almadığı için evinden erken çıktığı ve bir saat önce Merter'e geldiği öğrenildi. Öte yandan kazanın ardından Bakırköy Osmaniye Karakolu'na götürülen Emre'nin oldukça üzgün olduğu dikkat çekti. Genç futbolcu, ifadesinin alınmasının ardından alkol muayenesi için Adli Tıp Kurumu'na sevkedildi. Burada alkol almadığı tespit edilen Emre, yeniden karakola getirildi. Öte yandan Emre'nin kaza yaptığını duyan futbolcu arkadaşı Arif Erdem ve eski milli futbolcu Uğur Tütüneker ile Emre'nin küçük kardeşi ve dayısı da Osmaniye Karakolu'na geldi. Ayrıca Galatasaray Kulübü'nün üst düzey yöneticileri de karakola gelerek bilgi aldı.

"BİRİ DAHA ÇARPTI"
Karakoldaki işlemlerin ardından genç futbolcu, tatbikat yaptırılmak üzere kaza yerine götürüldü. Polis minibüsünden indirilmeyen Emre, kazayı saniye saniye anlattı. "Jipte iki arkadaşım vardı. Üst geçide 15 metre kala bir yaya önümüze fırladı. Sağa sola kaçarak karşıya geçmeye çalışıyordu" diyen futbolcu, sözlerine şöyle devam etti:

"Normal süratle gidiyordum. Önüme çıkan şahıs aracımın sağ ön aynasına çarptı ve düştü. O sırada manevra yaptım. Geçidi geçtikten sonra sağda durmaya çalıştım. O sırada arkadan gelen başka büyük bir araç da az kalsın bana çarpacaktı. Gördüğüm kadarıyla bir diğer araç da duramayarak o şahsa bir daha çarptı. Uygun bir yerde durduktan sonra canımı tehlikeye atarak trafiği kesmeye çalıştım, sonra arkadaşlarımın yardımıyla kendisini jipe bindirip hemen hastaneye götürdük."

Önce Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na ifade veren sonra da sevk edildiği Nöbetçi 4. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Emre Belözoğlu, gün boyunca ne yemek yedi ne de su içti. Ancak sonunda akşam saatlerinde Adliye'de kendisine verilen yemekten birkaç lokma aldı.

"BENİ OĞLUNUZ SAYIN"
Karakolda Çetin'in eşine ulaşmaya çalışan Emre, "Kabul ederlerse onların oğlu olmaya hazırım. Beni evlatları yerine koysunlar" dedi. Adliyedeki ifadelerinin ardından Ahmet Bulut ve Göksel Gümüşdağ adlı arkadaşlarıyla adliyeden ayrılan Emre, basın mensuplarına yakalanmamak için arka kapıdan çıktı. Bu arada avukatı Duygun Yarsuvat da adliyede Emre'nin yanında bulundu. Adliye çıkışında bir açıklama yapan Yarsuvat, 'Emre kazaya çok üzüldü. Tutuklanacağını zannettiği için morali çok bozuldu. Ancak serbest bırakıldı. Yargılanmasına tutuksuz olarak devam edilecek" dedi.

"HEMEN GELİYORUM"
Emre Belözoğlu'nun kaza yaptığını ve bir kişinin ölümüne neden olduğunu arkadaşı Ökkeş Polat'ın telefonuyla öğrenen Fiorentina Teknik Direktörü Fatih Terim'in ilk sözleri "Hemen oraya geliyorum" oldu. Polat, "Gerek yok hocam" deyince, Terim "Ne olacak? İlk uçağa atlar gelirim hemen" diye ısrar etti. Ama Polat, "Hocam ben sadece bilginiz olsun diye aradım. Gelmenizi gerektirecek bir şey yok " diye diretince Terim, Türkiye'ye gelmekten vazgeçti.

NAMAZA MI KOŞUYA MI?
Sakatlığı nedeniyle takımda yerini alamayan Emre'nin, arkadaşları Ahmet Bulut (sağda) ve Göksel Gümüşdağ (solda) ile saat 05.00'te nereye gittiği merak konusu oldu. Hastanede, saat 06.10'a kadar kılınabilen sabah namazı için Eyüp Sultan Camii'ne gittiğini söyleyen genç futbolcu, savcılıkta kros yapmak için Belgrad Ormanları'na gittiklerini söyleyince kafalar karıştı. Arif Erdem "Namazı nereden çıkardınız, koşu yapmaya gidiyordu" derken, başka bir iddiaya göre de; Emre karakolda verdiği ifadede "Ali Sami Yen'e gidiyorduk" şeklinde ifade verdi. Ancak Stadyum yetkilileri, o saatte stadyumda kimsenin olamayacağını söylediler. Kulüp doktoru Burhan Uslu ise, "Emre'ye kros programı vermiştik. Koşuya gitmesi gerekiyordu" dedi.

EŞİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Merter'deki Güneş Otel'de temizlik görevlisi olarak çalıştan Kadir Çetin, evli ve 5 çocuk babasıydı. 17 Ağustos depremine kadar Çırağan Oteli'nde görev yapan, daha sonra buradan ayrılıp bir süre marketlerde çalışan Çetin'in yaklaşık 15 gün önce Merter'deki Güneş Oteli'nde işe girdiği öğrenildi. Cebinden sadece 100 bin lira çıkan Çetin'in eşi, kocasının trafik kazasında öldüğünü öğrenince sinir krizi geçirdi. Adli Tıp Kurumu'na götürülmek üzere morgdan alınan Çetin'in cenazesinin üzerinin örtülmemesi ise eşine ve yakınlarına bir darbe daha vurdu. Saatini geri almayı unuttuğu için 05.30 da Merter'e gelen ve Emre'nin önüne çıkan Çetin'in cenazesi, memleketi Yozgat'ın Araplı beldesinde toprağa verilecek.

Özer KILIÇ Ğ Yalçın BEL Ğ Safa KÖKTENER


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır