kapat

30.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Telekom'da ilk raunt kaçtı, ikinciye hazırız
Çörtük'e göre grup telekom'a mutlaka girecek, ancak 2004'ten önce bu alana girmek yanlış

Bayındır Holding'de sessiz sedasız bir veliaht yetişiyor... Kamuran Çörtük'ün 26 yaşındaki oğlu Serkan Çörtük, "Söyleyeceğim herşey yarına yönelik bağlayıcı olur" diyerek, her sözünü ölçüp tartıyor, şimdilik sessiz kalmayı tercih ediyor. Bayındır'ın Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Departmanı'nın başına geçen Çörtük, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD)'ın en genç ve yeni üyesi.

Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun genç Çörtük'le grubun geleceğe yönelik stratejileri üzerine konuştuk.

* Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Departmanı Başkanı olarak geleceği hangi sektörlerde görüyorsunuz?

Dünya 2010 yılının sektörlerini finans, telekomünikasyon ve teknoloji olduğunu söylüyorsa, demek ki Türkiye'de de orta ve uzun vadede telekomünikasyonda olmak lazım. Bu bir gerçek.

* Grup henüz telekomünikasyonda yok ama...

Biz 1996'da 2000'li yıllardaki enerji açığını görüp o alana yöneldik. Şimdi de 2004 yılında Türk Telekom'un özerkliği kalkacak. 1 Ocak 2004'te herkes herşeyi yapmakta özgür olacak. O günlerde yer alabilmek için şimdiden çalışmak lazım. Bunlara hazırlanıyoruz. Dört-beş yıl sonunda aynen bugün enerji ile ilgili söylediklerimizi söyleyebiliriz. Biz o günden görmüştük diyebiliriz. Telekomünikasyon yatırımlarını kısa vadeden çok orta ve uzun vadeli bir alan olarak görüyoruz.

Bugünkü imkanlarla sektör dolu. Sektörde herkes yerini fazlasıyla almış. Bu ortamda rekabete girmenin anlamı yok.

Böyle birşey piyasadaki şirketlerin gelişimine köstek olabilir. Hem de rekabetin zor olduğu bir ortamda kendimize zarar vermek anlamına gelebilir. Grubun genel mantığı böyle. Ancak 2004 yılında bu alanda Türkiye'nin ihtayaçları açıkça gözüküyor. İşte o yıllarda sektörde yer almak gerek.

Enerjide iddialı
Enerji alanında, özel sektöre gerekli izinler, teşvikler, garantiler devlet tarafından verilecek ki açık kapansın. Enerji alanında 1996'dan beri varız. Ankara'da Yap-İşlet modeliyle yapılan 775 megavatlık doğalgaz çevrim santralini İngilizler ve Ankaralı Mimak şirketi ile ortak yapıyoruz. Devir işlemlerini tamamladığımız bin 680 megavatlık Yeniköy-Yatağan santrali var. Bu rehabilite edildikten sonra kapasitesi artacak. Toplam 2 bin 500 megavata ulaşacak. Bu, Türkiye'deki toplam enerjinin yüzde 15'i demek.

Esen PİŞİRİCİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır