kapat

30.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Otomobilde show zamanı
Dünyaca ünlü otomotiv markalarının en yeni modelleri, 3 Kasım'da İstanbul'da açılacak 8. Uluslararası Otomobil Fuarı-Auto Show 2000'de otomobilseverlerle buluşacak.

Fuara, yerli-yabancı toplam 110 firma katılacak.
80 bin metrekarelik 6 ayrı salonda gerçekleştirilecek fuarı, 300 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Otomobil üreticileri ve ithalatçılarının gövde gösterisi yapacağı fuarın giriş ücreti hafta içi 4 milyon, hafta sonu 7 milyon lira

İstanbul Auto Show 2000'in en çok ilgi görecek modellerinden biri, yenilenen Ford Mondeo olacak. Test sürüşü Fransa'nın dünyaca ünlü sahil şeridi Saint Tropez'de gerçekleştirilen Mondeo, 2001 yılında Avrupa'da Yılın Otomobili Ödülü'ne aday gösterildi. Araçta aralarında iki yeni motor ailesi, farklı görünümlü dış ve iç tasarım, standart hava yastıkları ve yan hava perdelerinin de bulunduğu birçok yeni özellik var. Ford için Avrupa'da bir dönüm noktasını oluşturan yeni Mondeo ile ilgili olarak Mondeo Serisi Direktörü Rudolf Kunze şunları söylüyor: "Yeni Mondeo'nun mühendislik tasarımını yaparken uzun ömürlü ve dayanıklı olmasının yanı sıra hem kullanıcısıyla hem de toplumla barışık bir ürün ortaya çıkartmayı hedefledik."

Mühendislik Program Müdürü Paul Mascarenas ise Mondeo'da şanzıman sistemlerinden, sınıfına öncülük eden güvenlik sistemlerine kadar yeni mühendislik teknolojilerini kullandıklarını belirtti. Ford yetkilileri 2001 yılında 290 bin adetten fazla yeni Mondeo satmayı hedeflediklerini söyledi.

Mondeo serisi kapsamında iki farklı motor seçeneği sunuluyor. Türkiye'ye ise 145 beygir güç üreten 2.0 litrelik versiyonu ithal edilecek. 2.5 litrelik 24V valfli Ford duratec V6 ise yaz aylarında Türkiye'ye getirilmeye başlanacak.

Yeni Elentra fuarın gözdesi olacak
Hyundai'nin yenilenen devi Elentra, Kasım ayından itibaren Türkiye yollarına çıkıyor. 11 milyar 900 milyon liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak olan Elentra'da standart olarak, elektronik kontrollü klima, kabin hava kalitesini koruma sistemi, sürücü ve yolcu hava yastıkları, yol bilgisayarı, immobilizer, 6 hoparlörlü kaset çalar gibi özellikler bulunuyor. Güvenli seyahat için her türlü detaya yer verilen araç, satışa sunulmadan önce 150 farklı güvenlik testine tabi tutuldu. 1600 cc motor seçeneğiyle piyasaya sunulacak Elentra'da yakıt tüketimi de büyük oranda azaltıldı.

Lansmanda konuşan Hyundai Assan Genel Müdürü Selim Arseven, "Hyundai Assan, Hyundai Motor Company'nin Avrupa'ya açılan penceresi olma yolunda sabırsızlanıyor" dedi. Arseven, yıllık 125 bin adet kapasiteli fabrikalarında bin kişinin istihdam edildiğini ve 400 milyon doları aşan ciroya sahip olduklarını kaydetti. 2000 yılının şirketleri açısından büyük gelişmelere sahne olduğunu belirten Arseven, bu başarıda yeni Accent ile 3.5-7 tonluk yeni ticari vasıtaların da büyük rolü olduğunu ifade etti.

Peugeot 607 Asaletin yeni simgesi
Peugeot'nun 607 modeli 1 Kasım'da itibaren Türk otomobilseverlerle buluşuyor. Peugeot 607, uzun ve ince silüetinde eğimli ve düz çizgileriyle cesur bir görünüm sağlıyor. Araç Türkiye'de öncelikle 210 beygir güç üreten 3.0 lt'lik 6 silindirli motor seçeneği ve ardından 160 beygir güç üreten 2.2 lt'lik 4 silindirli motor seçeneği ile satışa sunulacak. Özellikle işadamlarının büyük gözdesi olmaya aday araçta hem konfor hem de güç birarada bulunuyor.

DOBLO
Her türlü ihtiyaca uyarlanabilen versiyonları ile rahat ve sıradışı bir otomobil olarak nitelendirilen Doblo, özellikle geniş otomobil kullanmayı sevenler için farklı bir alternatif oluşturuyor. Adını eski İtalyan para biriminden alan aracın fuarda 1.9 dizel ve 1.2 benzinli versiyonu sergilenecek. Çok kullanım amaçlı bir araç olan Doblo'nun bagaj hacmi ise 750 lt. Ancak arka koltukların yatırılmasıyla birlikte hacim 3 bin litreye çıkarılabiliyor. Doblo'da 4 ayrı motor seçeneği sunuluyor: 47.5 Kw-65 BHP Fire 1.2 8V benzinli motor ile 46 Kw-63 BHP 1.9 JTD aspirasyonlu dizel motor. Bunlara daha sonra 76 Kw-103 BHP 1.6 16V tork motor ile 74 Kw-100 BHP 1.9 JTD dizel motor eklenecek.

BMW Z8
BMW'nin spor otomobil segmentine farklı bir soluk getiren Z8 modeli, Türkiye'deki hız tutkunları ile Auto Show 2000'de buluşacak. 1950'li yılların efsanevi BMW 507'den esinlenerek tasarlanan Z8, spor ile lüksü biraraya getirdi. 400 beygir güç üreten 5 lt'lik motora sahip olan araç, 100km/h'ye 5 saniyede ulaşıyor. Maksimum sürati 250 km/h olan Z8'in durma zamanı ise 2.5 saniye. Aracın şasi ve süspansiyonunda kullanılan ana malzeme alüminyum. Alüminyum malzeme aracın yol tutuşunu artırmış. James Bond'un "Dünya Yetmez" filminde kullandığı araçtan şimdilik sadece 252 adet üretildi.

METE TANSU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır