kapat

30.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
30 saniyede 15 bin PlayStation satıldı
Japonlar'ı mağazaların kapılarında yatıran PlayStation II, ABD'de de kapışıldı. Oyuncakçı Toys'R'us, internetten 30 saniyede 15 bin PlayStation II sattı

DünyanIn önde gelen teknoloji şirketlerinden Sony, mükemmel grafikli oyunlarıyla büyük yankı uyandıran "modern Atari" PlayStation'ın yeni modeli PlayStation II ile ardı ardına satış rekorları kırıyor. Japonya'da insanların mağaza kapılarının önünde yatmalarına neden olan ve geçen hafta ABD'de piyasaya sürülen PlayStation II, inanılmaz bir ilgiyle karşılandı. Piyasaya sürülen 500 bin adet PlayStation II, neredeyse tükenmek üzere. Ülkenin önde gelen oyuncak ve hediyelik eşya mağazalarından Toys'R'Us, online olarak otuz saniyede 15 bin adet PlayStation II satarak tüm stoklarını tüketti. Sony, çığ gibi artan talebi karşılamak için ABD'ye 100 bin adetlik ek cihaz sevkiyatı yapmaya hazırlanıyor. ABD'de 350 dolardan piyasaya sürülen cihazın kara borsada 1600 dolardan satıldığı bildiriliyor.

Sony'den yapılan açıklamaya göre bugüne kadar yalnız Japonya'da satışa sunulan PlayStation II şimdiye kadar toplam 3.5 milyon adet sattı. Şirket 2001 Mart sonuna kadar 10 milyon PlayStation II satmayı planlıyor. Geride bıraktığımız Mayıs ayında Japonya'da satılmaya başlanan cihaz, iki gün içerisinde toplam 980 bin adet satarak inanılmaz bir rekora imza atmıştı. Benzeri rekorların, yaklaşan yılbaşı satışları ile birlikte dünyanın değişik bölgelerinde de yaşanması bekleniyor.

Playstation II, ilk ürüne oranla çok daha yüksek bir teknolojiye sahip. Örneğin Playstation II'de DVD-Player özelliği var. Cihaz bu yenilik ile birlikte yalnızca çocukların ilgilendiği bir oyuncak olmaktan çıktı.

Diğer yandan Playstation II'ye eklenen internet erişim özelliği, kullanıcıya cihazla oyun oynama ve DVD izlemenin yanısıra sanal dünyada turlama imkanı da sunuyor. Uzmanlar cihazın piyasaya çıkacak yeni versiyonlarıyla birlikte oyun amaçlı alınan bilgisayar satışlarında büyük düşüşlere yol açmasını bekliyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır