kapat

30.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Kosova'da yeni dönem
Yerel seçimleri Kosova Demokratik Birliği Partisi ılımlı lideri İbrahim Rugova kazandı

Kosova'da Cumartesi günü yapılan yerel seçimlerden alınan ilk sonuçlara göre, ılımlı lider İbrahim Rugova'nın lideri olduğu Kosova Demokratik Birliği (LDK) partisinin önde. LDK'nın açıklamasında, oyların yüzde 70'inin sayıldığı, partinin de yüzde 63'ünü aldığı belirtildi. Haşim Taçi'nin Kosova Demokrasi Partisi (PDK) ise yüzde 24 oy aldı. Kosova'nın bağımsızlığı için çaba sarfeden Rugova, "zafer" ilanının ardından Sırbistan'ın yeni Devlet Başkanı Vojislav Kostunica ile masaya oturmak için erken olduğunu söyledi.

Sakin geçen seçimlere katılım yüzde 80 civarındaydı. Arnavutlar'ın ilgisi ise çok büyüktü. Sandık başında uzun kuyruklar oluştu. Seçimlerde 19 siyasi parti, 2 koalisyon, 3 vatandaş girişimi ve 15 bağımsız aday yarıştı.

Belgrad ile pazarlık
Yetkililer, resmi sonuçların 8-12 gün içinde açıklanacağını bildirdi. Bu seçimler, bağımsızlığa giden yolda önemli görülüyor. Çünkü seçimleri, yeni bağımsız hükümetin kurumları ve anayasanın oluşturulması izleyecek. Ancak BM kararına göre Kosova'nın nihai durumu, Belgrad- Priştina arasındaki görüşmelerle belirlenecek.

Gözlemciler "Miloseviç Yugoslavya'nın başında olsaydı, bu mümkün olmayacaktı. Bağımsızlıklarını ilan etmekte zorlanmayacaklardı. Kostunica, Kosova'nın tam bağımsızlık kazanmaması için, masa başında elinden geleni yapacak" yorumunu yapıyor.

Şerif TURGUT


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır