kapat

30.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Arafat'a "Mini devlet"
ABD Başkanı Clinton, İsrail-Filistin çatışmalarını dindirecek yeni bir formül buldu: Filistin "mini devlet" ilan edilsin

İsrail gazetesi Yediot Ahronot'un haberine göre Clinton, önümüzdeki 16 Kasım'da İsrail Başbakanı Ehud Barak ve Filistin lideri Yaser Arafat'la ayrı görüşmeler yapacak. Bu görüşmelerde "mini devlet" planını anlatacak. Bu plana göre Filistin Devleti, Kudüs sorunu çözüme kavuşmadan mevcut sınırları içinde ilan edilecek. Taraflar bağımsız Filistin Devleti'ni tanıyacak. İsrailli yerleşimciler, Kudüs ve göçmen sorunları ise daha sonra görüşmeye açılacak.

Clinton'ın Barak'ı da konu hakkında ikna etmek üzere olduğu belirtiliyor. Böylelikle Barak tarafından "gerektiği süre kadar" askıya alınan barış sürecini yeniden masaya getirmeyi amaçlayan Clinton'ın bu planı, Batılı diplomatlar tarafından da mantıklı ve kabul edilebilir olarak görülüyor.

RESMİ SINIR YOK
"Filistinliler'e sonunda kendi ülkeleri olduğu fikrini benimsetmek, barış görüşmelerini canlandıracaktır" diyen diplomatlar, tek taraflı kararların da önleneceğini belirtiyor. "Mini devlet" planına göre Filistin'in resmi sınırları olmayacak. Arafat'ın, İsrail'in güvenliği sağladığı ancak kendi idaresinde olan bölgelerdeki kontrolünü pekiştirecek. İsrail'in daha önce anlaşıldığı gibi geri çekilme programına dönmesini sağlayabilecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır