kapat

30.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
ABD Başkanı böyle mi oturur
Bill Clinton, Esquire adlı erkek dergisine verdiği pozla tekrar eleştiri oklarını üzerine çekti. Fotoğrafta, belden aşağısı zoom yapılarak büyük gösteriliyor

ABD Başkanı Bill Clinton, görevinin sona ermesine üç ay kala erkek dergisi Esquire'a kapak olan pozu, "veda demecindeki" ifadelerini gölgede bıraktı. İlk bakışta sıradan bir poz olarak algılanan kapak fotoğrafı, gerek Clinton'ın 'Başkanlık kavramına getirdiği dinamizm', gerekse Monica skandalı başta olmak üzere adının karıştığı benzer olaylar dikkate alındığında ABD'de büyük tartışma konusu oldu.

ABD Başkanı'nı "Şimdiye kadar yayınlanmış en açık portre" başlığıyla sunan fotoğrafta, küçük bir tabure üzerine oturan Clinton, tüm dikkatleri üzerine çeken parlak mavi bir kravat takmış ve bacaklarını iyice ayırmış biçimde görülüyor. Dergi yetkililerinden biri, fotoğrafı "çok erkekçe" olarak nitelendirirken, olaya web sitesinde yer veren bir yayıncı ise, olay pozla ilgili "tam Monica'lık" tabirini kullandı.

ZOOMLU CLINTON
Buna karşılık adının saklı kalmasını isteyen Amerikan medyasının ünlü isimlerinden biri, "Önemli bir şahsiyetin bu şekilde poz verdiğini şimdiye kadar hiç görmedim" diyerek tepkisini ortaya koydu. Fotoğrafı değerlendiren uzmanlar, çekildiği açı ve "geniş açı" lensler kullanılması sonucu Clinton'ın "belden aşağısının kasten büyütülmüş" biçimde yansıtıldığını belirtiyorlar. Esquire yetkilileri ise yaptıkları işle ses getirmiş olmanın mutluluğuyla, "Harika. Bu fotoğraf ve yazı ile Clinton düşmanlarına karşı her şeyi açığa çıkarıyor" diye konuştular.

HAYATI DEĞİŞECEK
Clinton Esquire'daki yazıda, başkan olmadan önce kullandığı "emektar" Mustang otomobiline binmeyi özlediğini de anlatarak, "Başkan olduğum sekiz yılda sadece bir kere, o da Camp David'de kızım Chelsea'ye direksiyon çalıştırmak için otomobil kullandım. Araba kullanmayı çok severdim" diyerek Beyaz Saray'a veda ederken birçok şeye de kavuşacağını belirtmişti.

Emekliliğe ayrıldıktan sonra "belki bir tek kitap" yazabileceğini de kaydeden Clinton, ayrıldığında depresyona girmemeye çalışacağını ve Monica Lewinsky skandalında ağır bir bedel ödediğini söylemişti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır