kapat

30.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Köpek balıklarına yem olacaklardı
Hint Okyanusu'nda batmak üzereyken, Tahir Kıran yük gemisinin kurtardığı çift, yakınlarıyla buluştuAvustralyalı Comleyler yaşadıkları dehşet saatlerini, kendilerini G.Afrika'da karşılayan SABAH'a anlattı

Dünyayı dolaşan Avustralyalı maceraperestler Paul (71) ve Lorna (69) Comley çifti iki hafta önce Hint Okyanusu'nda fırtınaya yakalanmış ve batma tehlikesi geçirmişti. Su alan teknelerinde çaresizlik içinde ölümü beklerken Türk bandıralı kuru yük gemisi Tahir Kıran'ın personeli tarafından kurtarılan Comleyler Güney Afrika'nın en uç noktası Capetown'a ayak bastı.

Kıyıya ayak bastıklarında onları karşılamak için bekleyen yakınlarından başka sadece SABAH vardı. Türk misafirperverliğiyle zoraki tanışan maceraperest Comleyler yaşadıklarını anlattılar, anlatırken dehşet saatlerini tekrar yaşadılar...

Yüzgeçler korkuttu
'Son beş dakikam, batmak üzereyim. S.O.S. Teknem su alıyor. S.O.S!' Bu cümleler emekli olduktan sonra eşi Lorna ile birlikte dünya turuna çıkan Paul'ün cümleleriydi. Okyanusta 6 metreyi bulan dev dalgaların içinde aküsü boşalan tekneden Paul son anonsu böyle yaptı. Umutlarını yitiren karı koca ölümü bekliyordu. Hava kararmak üzereydi. Deniz köpek balıklarıyla kaynıyordu. Umutların söndüğü anda Tahir Kıran gemisinin kaptanı Erkal Büyükdikmen'in telsizden sesi duyuldu:

'Sizi kurtarmaya geliyoruz'

Korkusuz avcı
Türk bandıralı Tahir Kıran gemisi Amerika'ya doğru olan rotasını değiştirip; son sürat yardıma koştu. Bölgeye geldiğinde teknenin yarısı batmış; karı koca çift teknenin ucunda yaşam savaşı veriyorlardı. Atılan ipleri halsiz ve yaşlı çift tutamıyordu.

İşte tam bu sırada mürettebattan Ali Avcı, beline bağladığı iple köpek balıklarına meydan okurcasına suya atladı. Dev dalgalarla boğuşan Avcı, belinde getirdiği ipi önce Lorna Comley'in sonra da Paul Comley'in beline bağladı. Üç saat süren kurtarmadan sonra Avustralyalı çift kahraman gemicilerin yardımıyla kurtarıldı.

Okyanus ortasında Türk dostu kazandık
Boyu 6 metreyi bulan dev dalgalarla ve köpek balıklarıyla boğuştuktan sonra üç saatlik bir operasyonla kurtarılan Avustralyalı çift, gemiye çıkmalarıyla birlikte personelin ilgi odağı olmuştu. 15 gün boyunca gemi personeline yemek pişiren Comley çiftinin aileleriyle buluşmasında ise hüzünlü dakikalar yaşandı.

Comleyler'in endişeli bekleyişi, akrabalarını taşıyan tekne yaklaşınca sevince dönüştü ve kurtarılan çift Türk bayrağının altından ailelerine el sallıyorladı. Paul Comley'in o an ağzından şu cümle çıktı: "Borcumu nasıl ödeyeceğim?"

BENGÜÇ ÖZERDEM


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır