Nataşa vurgunu
Yakalanan gümrükçülerin 'Nataşa'lara 10 dolarlık ülke iniş pulu'nu 40 dolara sattıkları ortaya çıktı
Ülkesinde fizik profesörü olan ve kendi yaptığı sahte mühürlerle Türkiye'ye kaçak yoldan getirdiği 'Nataşa'ları pazarlayan Rumen Stefan Nicolescu'nun, Atatürk Havalimanı'nda bazı gümrükçülerle işbirliği yaptığı belirlendi. 'Nicolescu'nun kızları'na kolaylık sağladığı öne sürülen 8 gümrükçü gözaltına alındı.
Geçtiğimiz günlerde jandarmanın Silivri ve Kumburgaz'da yaptığı fuhuş operasyonunda çok sayıda Nataşa gözaltına alınmıştı. Yakalanan Nataşa'lar kendilerini Türkiye'ye Rumen Stefan Nicolescu'nun getirdiğini ve sosyeteye sattığını itiraf etmişti. Bunun üzerine yakalanan Nicolescu'nun evinde yapılan aramalarda, pillerden yapılan sahte mühürler ele geçirilmişti. Nicolescu'nun gerçeğinden ayırt edilemeyen sahte mühürlerle Nataşa'ların pasaportuna 'vize damgası' vurduğu belirlenmişti. Soruşturmayı genişleten jandarma, Nataşa'ların pasaportlarında orijinal 'ülke iniş pulu' ve 'giriş-çıkış' damgasının da bulunduğunu görünce Nicolescu'yu yeniden sorguladı. Köşeye sıkışan Rumen kadın satıcısı, Atatürk Havalimanı'nda bazı gümrükçülerle işbirliği yaptığını itiraf etti ve bu görevlilerin adını açıkladı.
AĞIR CEZALIK SUÇ
Nicolecsu'nun itirafı üzerine Nuri Güneş, Cahit Karakaya, Fehmi Susincelioğlu, Osman Murat Fındık, Ahmet Tuncer Güler, Recep Ertuğrul, Cem Toklucu ve Mahmut Usta adlı gümrükçüler gözaltına alındı. Sanıkların, sahte vizelerle İstanbul'a gelen Nataşa'lara 10 dolarlık 'ülke iniş pulu'nu 40 dolara sattığı, ayrıca bu kadınları 'giriş-çıkış' yapmış gibi gösterdikleri ortaya çıktı. Pullardan elde edilen 18 milyar lirayı zimmetlerine geçirdikleri öne sürülen sanıklar Silivri Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sanıkların işledikleri öne sürülen suç 'ağır ceza' kapsamında olduğu için davanın Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüleceği bildirildi.
Özer KILIÇ
|