kapat

22.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
CAN ATAKLI(ataklic@sabah.com.tr )


Son gelen mesajlarda ilginç öneriler de var

* Trene binerken, eğer çocuğumuz öğrenciyse pasosunu gösterip indirimli bilet alabiliyoruz. Ama çocuğumuz okul çağında değilse henüz o zaman tam bilet parası alınıyor. Bu haksızlık değil mi?

*Ferhat Tunç için "bir efsaneymiş meğer" diyorsunuz. Onu tanımıyorsanız Yavuz Bingöl, Onur Akın, Erdal Er'i de tanımıyorsunuz demektir ki, zaten dediğiniz gibi cahilsiniz.

* Ferhat Tunç'a efsaneymiş diye yazmışsın, ama ben bilmiyorum, hayatı eylemlerle geçen biri sayenizde efsane oldu, bazen dolduruşa geldiğinizi düşünüyorum.

* Hava Kontrol Kulesi'ndeki eylemi çok eleştiriyorsunuz ama insanların hakkını araması kötü bir şey mi, hakkımı alamıyorsam ben de aynını yaparım.

* Beşiktaş'ın kombine biletli seyircisine yaptığını Newcastle United de yapmıştı. Herkes dava açtı, eğer yanılmıyorsam kulüp 15 milyon pound ceza ödedi. Medeniyet bu işte.

* Size ayrılan köşe çok geniş. Bu nedenle bir köşe yazarından daha çok şanslısınız. Ama bu köşeyi e-maillerle doldurmanız yanlış bir hareket.

*Philip Morris'in sigara aleyhtarı kampanya yapmasını reklam amaçlı bulmuşsunuz ama yazının ortasında neden kocaman Marllboro paketi vardı? Yazılarınızın bizim gibi 18 yaş altı kuşak tarafından okunmadığını mı düşünüyorsunuz?

* Sizi ilk kez bir TV'de depremle ilgili konuşurken görmüş ve çok beğenmiştim. O günden beri her yazınızı okuyorum, bu nedenle gazetenize abone olmuş gibiyim.

* Hava kontrol görevlileri eyleminin THY'yi zarar ettirmeye çalıştığını yazıp eklemişsiniz "ihanet boyutuna varan direniş" diye. Dolar üstünden verilen maaşlarınız sizi bu kadar yabancılaştırıyor topluma. O halde siz eylem yapan öğretmenlerin polis köpeklerine ısırtılmasını da önerirdiniz.

* Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü'ne saçma sapan cevaplar verdiren zihniyet padişah ruhunun kalıntılarıdır. Hepsi padişah ruhu taşıyan bürokratlar halkı birer koyun gibi görmeye alışmışlardır.

*Sağlık sorunları nedeniyle raporluyum ve evdeyim. Bu sayede sizi Kanal-6'da görme şansım oldu. Sizi hergün izliyorum ve hayranlığım kat kat arttı. O kadar doğal, o kadar içten ve bizden birisiniz ki, sizden çok şey öğreniyorum.

*Bülent Ersoy'u protesto ediyorum, geçenlerde şarkı söylerken tatlı servisi yapılıyor diye garsonun önüne tabak fırlattı. Çok ayıp, onun gibi sanatçılar halk sayesinde buralara geldiler, insanlara nasıl davranmaları gerektiğini öğrensinler.

* Levent Kırca ve Oya Başar'a cenaze sırasında yapılanlara çok öfkelendim ve üzüldüm. Bunu da bir tek siz yazdınız, tebrik ederim.

* Sarıyer belediye başkanı umursamaz. Akşam hava kararmadan sokak ışıkları yanıyor, sabah da hava aydınlıkken yanık duruyor. Buna engel olun, çok büyük müsriflik bu.

* Kanal-6'daki yayınlarınızı bazen izliyorum bazen izlemiyorum. Anlı şanlı diğer televizyonculardan farklısınız. Gazetedeki yazılarınız da eskiden itici geliyordu, kendini beğenmiş bayağı bir burjuvazi görünüyordunuz. Şimdi öyle değil.

* Hababam Sınıfı yeniden çevrilecek. Ama Cem Yılmaz Şaban'a hiç uymamış. Bu rolü Tatlı Kaçıklarda Tarumar'a hep "dayı" diyen koruması oynamalı. Bunu gündeme getirirseniz sevinirim

* Elçilik arabası yakan bir Taylan Özgür'ü köşenizde ilah yapıyorsunuz, biraz da Atatürk hakkındaki düşüncelerinizden ayıp olmazsa bahseder misiniz?

* Almanyada oturuyorum, ama sizi Kanal-6'da seyredemiyorum, Dijitürk'ten izlemek mümkünmüş ama onun da şifreyi açması lazım. Kanal-6'daki şifreyi kaldırtamaz mısınız?

* Kumkapı'da balıkçı haline giren çıkan kamyonlardan belediye memurları para alıyor, inanmıyorsanız sabah 3'te 4'te gizlice gelip görün. Ayrıca balıkçılar balıkları oradaki pis deniz suyuyla yıkıyor. İnsan oraya adam gibi çeşme yapar, bunun üzerine gidin.

* CNR'de başınıza gelen olaydaki çirkin kişi İsmail Baydar'dır. Levent Coşkun İletim Yayınlarından ayrıldığı için şirket onun adını veriyor.

* Transfer dedikoduları nereden çıkıyor?

* MHP transfer listesini tamamladı mı?

* MHP'ye 14 kişi geçiyor mu?

* MHP sayıyı tamamlarsa hükümet ANAP'ı çıkararak ikili koalisyona dönüşür mü?

* Transfer mevsiminin tekrar açılması ahlaka uygun mu?

* Seçimden sonra söylenen "Biz transfer yapmayız" sözleri o günün koşullarında mı söylenmişti?

Bugün sayımda ortaya çıkacak gerçek: En genç kadınlar bizde
Bugün yapılacak sayımda, pekçok soru sorulacak. Ancak bu soruların cevapları alınırken sadece beyanlar kabul edilecek. Sayımın "beyan usulü" yapılması sayesinde sayım bittikten sonra "dünyanın en genç kadın nüfusuna sahip ülke" olduğumuz gerçeği de ortaya çıkacak.

Çünkü hiçbir kadın, eğer nüfus kağıdını göstermesine gerek yoksa, yaşı sorulduğunda doğruyu söylemez. Zaten 39'un üzerinde yaş söyleyen kadına rastlamak da zor. O halde tüm dünyayı şaşırtacağız demektir.

Tabii bir konu daha var. Sayımda Türkiye'de "aile reisinin erkek olduğu" sonucu çıkacak. O da yalan bu da yalan tabii.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır