kapat

22.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kartal söke söke
Üç topu çizgiden çıkan Beşiktaş,Popescu atılınca G. Saray'ı bitirdi

Avrupa'da oynamaya alışkın iki ekibin lig mücadelesi tempoluydu. Beşiktaş, müthiş yağmura karşın taraftarının desteğiyle oynadı. İki hoca da rakiplerinin avantajlarını önlemek için tedbirlerini almıştı. G.Saray, Beşiktaş'ın kanatlarını durdurmak için solda Hakan-Ergün, sağda da Fatih-Ümit ikilisini kullandı. Beşiktaş rakibinin orta saha avantajını ilk toplara hep basıp, sürekli pres yaparak bozdu.

Hagi, kaptanı Bülent'e defanstaki hata için bağırdığında dakikalar 10'u gösteriyordu. Hemen sonrası Nouma, Hagi'yi yaka paça indirip sarı kartı yedi. Nouma sarı karttan hırslanmış olacak, 2 dakika sonra sahneye çıktı. Fatih'in üst üste hataları sonrası Mehmet'in nefis ortasına çok şık bir kafa vurdu. Taffarel hatalı çıkışıyla hem gole neden oldu; hem de sakatlanarak yerini genç Kerem'e bıraktı.

Ümit attı ve çıkardı
Beşiktaş ilk yarım saatte önemli fırsatlar kaçırdıktan sonra, G.Saray ağırlığını hissettirmeye başladı. Ve 34. dakikada Ümit kornere kafayı dokunarak skoru eşitledi. Aynı futbolcu, 43'te Kerem'in kaçırdığı topu çizgiden çıkararak devreye damgasını vurdu. Beşiktaş seyircisi "Kara basma iz olur" şarkısını "Allah belanı versin"e uyarlayarak hakeme tepkisini gösterdi.

Cimbom ikinci yarıya Hakan'ı çıkarıp Hasan'la başladı. Ancak üç değişiklik hakkı kullanılmıştı; maçın sonlarında sahaya taze kuvvet sürmek mümkün değildi artık... Şiddetlenen yağmurla Beşiktaş da temposunu yükseltti; sağlı-sollu ataklarla yüklendi. İkinci yarının başında Nouma'nın vuruşunu Bülent Korkmaz çizgiden çıkardı. 53. dakikada hakem aksamaya başladı. Kenara geldi. Tedavisi sürerken tribünler fırsatı kaçırmadı: "Allah belanı verdi."

2 dakikada Beşiktaş
Dakika 62... Beşiktaş atakta topu kaptırdı. G.Saray üç pasta ceza sahasına indi. Jardel, beklendiği gibi aldı, döndü ama beklendiği gibi vuramadı: Aut... Kapalı tribün, 70. dakikada alev alevdi; seyirci yeri göğü inletiyordu. Popescu, Ahmet'e yaptığı hareketle kırmızı kart görmüş, G.Saray 10 kişi kalmıştı. 79'da Ümit Davala'nın kendi kalesine doğru vurduğu topu çizgiden çıkaran, Popescu atılınca libero görevini üstlenen Bülent Akın'dı. Son dakikalara yaklaşılırken Beşiktaş seyircisi "İbrahim" diye bağırdı. Yasin çıktı, o da oyuna girdi. 84. dakikada kornerde Karhan kafayla doldurdu. Kerem zamanında çıkamadı ve saç-baş yolduran Ahmet Dursun affetmedi. 2 dakika sonra istek üzerine giren İbrahim'in pasında Ahmet kolayı zor yaptığı pozisyonda galibiyeti sağlamlaştırdı.

FİKRET ESER


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır