kapat

22.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Karadeniz çıkartması
Trabzon'da KTÜ Muammer Dereli Kampusü'nü açan Başbakan Yardımcısı Yılmaz, "Türkiye'nin geleceğinin bugünden daha iyi olmasını istiyorsak, üniversitelilerin sayısını arttırmalıyız" dedi

Başbakan Yardımcısı, Devlet Bakanı ve ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz dün Trabzon ve Artvin'de bir dizi açılış gerçekleştirdi. Yılmaz Trabzon'un Yomra ilçesinde Kaşüstü Çok Programlı Lisesi ile Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Muammer Dereli Kampusü'nün açılışlarını yaptı. Yılmaz buradan Artvin'in Hopa ilçesine geçerek Hopalı işadamı Necmeddin Aydın tarafından yaptırılan Necmeddin Aydın Kültür Merkezi'nin açılışı ile Karadeniz Sahilyolu projesi kapsamında yapımı tamamlanan 19 kilometrelik Hopa-Sarp Karayolu'nun açılışını yaptı.

EĞİTİMİN ÖNEMİ
Mesut Yılmaz'ın bir günlük Karadeniz turu Trabzon'dan başladı. Yılmaz önce Trabzon'un Yomra İlçesinde Kaşüstü Çok Programlı Lisesi'nin açılışını yaptı. Buradan Sürmene'ye geçen Yılmaz KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi'ne bağlı Muammer Dereli Kampusü'nü açtı. Yılmaz, konuşmasında Türkiye'nin en önemli meselesinin eğitim olduğunu belirterek, "Türkiye'nin geleceğinin bugünden daha iyi olmasını istiyorsak, üniversitelilerin sayısını arttırmak zorundayız" dedi.

Karadeniz insanının doğuştan denizci olduğunu ifade eden Yılmaz, "Diğer sektörlerde olduğu gibi denizcilik sektöründe de eğitilmiş insan gücü olmadan azami fayda sağlanabilmesi mümkün değil. Sürmene Su Ürünleri Fakültesi bu kampusle çok iyi imkanlara kavuştu" dedi. 1997'de vefat eden Sürmeneli işadamı Muammer Dereli'nin vasiyeti üzerine ailesi tarafından yaptırılan Dereli Kampusü, 3.2 trilyon liraya mal oldu. 225 öğrenciye hizmet verecek olan kampuste, Türkiye'de sadece 2 tane olan simülatör laboratuvarı da yer alıyor.

Ersin RAMOĞLU-Murat KABAN

HOPA'DA YOL AÇTI
YILMAZ, Hopa'da 19 kilometrelik Hopa-Sarp Karayolu'nun açılışını Acaristan Özerk Cumhuriyeti Yüksek Şura Başkanı Aslan Abajitse ve Bayındırlık Bakanı Koray Aydın ile birlikte gerçekleştirdi.

Yılmaz "Karadeniz Bölgesi'nin en önemli meselesi ulaşımdır. Ulaşım sorunu çözülmeden hizmet götürmek mümkün değildir. Yine ulaşım sorununu çözmeden bölgeden göçü önlemek de mümkün değildir. Bu yol tarihi İpek Yolu'nu tekrar canlan-dıracak yoldur" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır