kapat

22.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Komisyonlarda geniş çaplı değişim
Yeni yasama döneminde AB'ye uyum ve irtica ile mücadele çerçevesinde pek çok kritik yasayı TBMM'den geçirmeyi planlayan hükümet, bu yasaların geçen dönem olduğu gibi Meclis Komisyonları'nda tırpanlanması ya da takılması olasılığını ortadan kaldırmak için komisyonlara rötuş yapmaya hazırlanıyor.

İktidar ortaklarının özellikle Anayasa, Milli Eğitim ve Adalet Komisyonları'nda geniş çaplı üye değişikliğine gidecekleri öğrenildi. Üyelik yapısı büyük ölçüde değişecek komisyonların başında, geçen dönem af, Meclis İç Tüzüğü, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yasa tasarısı görüşmeleri sırasında yoğun tartışmaların yaşandığı Anayasa Komisyonu geliyor.

YALÇINBAYIR ALINACAK
Meclis Başkanlığı'na parti yönetiminin karşı çıkmasına rağmen aday olan Anayasa Komisyonu Başkanı Ertuğrul Yalçınbayır'ın bu komisyondan alınması kesinleşti. Yalçınbayır'ın Başkanlığa aday olmasında, Anayasa Komisyonu Başkanlığı'ndan alınacağını öğrenmesinin etkili olduğu biliniyor. ANAP'ta, Yalçınbayır'ın yerine Anayasa Komisyonu Başkanlığı için, Refahyol'un Milli Savunma Bakanı olmasına rağmen, Milli Güvenlik Kurulu'nun 28 Şubat kararlarının yaşama geçirilmesi yönünde yoğun çaba harcayan Bursa Milletvekili Turhan Tayan'ın ismi geçiyor. MHP'nin de, RTÜK yasa tasarısı görüşmelerinde muhalefetle hareket eden Sadık Yakut'u, bu dönem Anayasa Komisyonu'nda görevlendirmeyeceği öğrenildi. MHP'li Mehmet Özcan'ın da bu dönem Anayasa Komisyonu'nda aynı gerekçeyle görevlendirilmemesi bekleniyor.

Şebnem HOŞGÖR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır