kapat

22.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
KISA KISA KISA

Ceviz toplarken PKK kurbanı oldular
Hakkari'de ceviz toplamaya giden üç köylü, PKK'lı teröristler tarafından öldürüldü. Cevher Orhan, Salih Orhan, Mehmet Kurt ile Kemal Tekin, 3 gün önce terör nedeniyle boşaltılan Merkez'e bağlı Kavaklı köyüne ceviz ve kışlık odun toplamaya gitti. Gece köyde kalan 4 kişi ısınmak için ateş yaktı. Ateşi gören ve bölgeyi terk etmeyen teröristler, 4 kişinin üzerine otomatik silahlarla ateş açtı. Açılan ateş sonucu, Cevher Orhan, Salih Orhan ile Mehmet Kurt olay yerinde öldü, Kemal Tekin ise yaralandı. Tekin yaralanmasına rağmen köye yakın Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine kaçarak kurtulmayı başardı.

TERÖRİSTLERİN 6'SI ÖLDÜRÜLDÜ
Tekin'in durumu bildirdiği güvenlik kuvvetleri olaydan sonra teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon düzenledi ve teröristlerden 6'sı ölü olarak ele geçirildi.

Kalender DİKYAR

Sayım katırı yolda
Ulaşım imkanlarının sınırlı olması nedeniyle Güneydoğu'nun birçok dağ köyüne gidecek sayım ekiplerine katır kiralandı. Katırlar yanında özel kiralanan helikopterler de sayım memurlarına hizmet ediyor. Şansına katır düşen sayım memurları dünden itibaren yollara düştüler bile. Sadece Siirt'in Pervari ilçesinde bu iş için 10 kadar katır kiralandı. Katır sahiplerine günde 5 milyon lira kira ödendi. Güvenlik amacıyla kullanılan helikopterler ise ulaşım imkanının hiç olmadığı köy ve mezralara gidecek olan sayım memurları için tahsis edildi.

Ali BİLGİLİ

Ekmekler kapış kapış
Pazar gününü evde hapis geçirecek olan İstanbullular, dün marketler ve fırınlara akın ederek yiyecek ve ekmek stoku yaptı. Fırınlara gelen müşteriler en az 3 ekmek alırken, 10 ya da 20 adet ekmek alanlar da dikkat çekti.

Foto: Engin Aytaş

3 milyonuncu turiste hediye yağmuru
Antalya Havalimanı'ndan giriş yapan 3 milyonuncu turist, çiçekler ve hediyelerle karşılandı. Alman Andrea Stritz, eşi Frank ve 6 yaşındaki kızı Marit, karşılaştıkları bu sürpriz şaşırdılar. Vali Ertuğrul Dokuzoğlu tarafından çiçeklerle karşılanan Stritz ailesi, Öger Tour ve Magıc Life Oteli tarafından 2001 turizm sezonunda yol masrafları dahil, her türlü ihtiyaçları karşılanarak birer hafta misafir edilecekler. Antalya Havalimanı Genel Müdürlüğü, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Havalimanı Dış Hatlar Terminalinin işletmecisi Bayındır Holding ile Sabah Gazetesi tarafından plaketler ve çiçeklerle karşılanan şanslı aileye, havalimanının alışveriş merkezlerinde şampanya patlatıldı, oyuncaklar, parfümler, çikolatalar hediye edildi.

İlk kar şaşırttı
Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgası, 30 yıldır ilk kez Doğu Karadeniz Bölgesi'nde Ekim ayında kar yağdırdı. Rize'nin İkizdere ilçesinin yüksek mevkiilerine düşen yılın ilk karıyla birlikte hava sıcaklığı sıfırın altına düştü. Ağaç ve göllerin donduğu İkizdere'de kar kalınlığı da 10 santime ulaştı. Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde ise kar yağışı merkezde etkili oldu. Eğribel mevkiinde ise kar kalınlığı yer yer 40 santimi buldu. Aralıklı olarak devam eden kar yağışı, trafiği de büyük ölçüde aksattı. Giresin-Şebinkarahisar karayolu, Eğribel mevkiinde sık sık ulaşıma kapandı.

ULUDAĞ'DA BAYRAM VAR
Kar yağışı, sadece Doğu Karadeniz'de değil, yurdun pekçok yerinde etkili oldu. Gümüşhane merkez ve köylerinde yağan yılın ilk karı, özellikle köylüyü vurdu. Bahçelerden toplanmayan ürünler, donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Kar kalınlığının 10 santimi bulduğu Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde trafik felç oldu. İzmit'in Samanlı Dağları'nda kar nedeniyle ulaşım kısmen aksarken; Uludağ'da turizmciler ilk karı görünce bayram etti. Yağışlar devam ederse, Uludağ'da sezon Kasım ayında açılacak. Öte yandan meteoroloji yetkilileri kar yağışının bugün de devam edeceğini açıkladı.

Ersin RAMOĞLU

Çevik Paşa raket salladı
Emekli Orgeneral Çevik Bir, ENKA Nicomedia Open Veteran Tenis Turnuvası çerçevesinde düzenlenen gösteri maçında yer aldı. Bir, ENKA Sadi Gülçelik Spor Sitesi'nde gerçekleştirilen maçta takım arkadaşı Şen Balkaner ile birlikte Ali Gülçelik-Tuncer Aksoy çiftini 2-6, 6-1 ve 6-3'lük setlerle 2-1 yendi. Çevik Bir-Şen Balkaner çifti, maçta özellikle 2. setten itibaren oldukça başarılı bir performans sergilediler. Çekişmeli geçen maçta yaşanan sakatlık olayı ise herkesi üzdü. Ali Gülçelik-Tuncer Aksoy çiftinden Ali Gülçelik, 2. setin sonunda sağ ayak aşil tendonundan sakatlandı. Bir anda acı içinde yerde kalan Ali Gülçelik, kortta yapılan buz tedavisinin ardından Amerikan Hastanesi'ne kaldırıldı. Ali Gülçelik'in yerine Ahmet Gülçelik maça dahil olarak son sette mücadele etti.

Yağmur provayı erteletti
İstanbul'da günboyu yağan şiddetli yağmur yüzünden 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı provaları iptal edildi.

Aksaray Vatan Caddesi'ne dün sabah saatlerinde gelen askeri birlikler yağan yağmurun dinmesini beklediler. Ancak yağmur dinmeyince provalar yapılamadı. Yetkililer, 29 Ekim günü hava şartları ne olursa olsun törenlerin gerçekleştirileceğini vurguladılar.

SU BASKINLARI
Öte yandan, yağış nedeniyle bir çok semtte ev ve işyerlerini su bastı. İtfaiye ekipleri, sabah saatlerine kadar su boşaltma çalışmalarını sürdürdü. Trafik akışı da yağıştan olumsuz etkilendi. Birçok trafik kazası meydana geldi.

Mustafa KAYA

TÜRVAK'tan 118 öğrenci mezun oldu
TÜRVAK (Türker İnanoğlu Vakfı) Sinema-Televizyon Eğitim Merkezi'nde bir yıllık eğitimlerene tamamlayan 118 öğrenci, önceki gün diplomalarını aldı. Yapım yönetim bölümünden 59, sunuculuk bölümünden 30 ve teknik bölümden 29 öğrenci mezun oldu. Türker İnanoğlu (sağda) törende yaptığı konuşmada "Bugün benim için önemli bir gün. Sizleri yakından takip ettim. Artık usta oldunuz. Profesyonel hayatınızda bana ihtiyacınız olduğu zaman arayın" dedi.

Gülşen YÜKSEL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır