kapat

22.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Şok hizmet
Şişli Belediyesi'nin başlattığı "Şok Hizmet" uygulaması sayesinde metruk bir alan 13.5 saatte pırıl pırıl park alanı haline dönüştürüldü

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün başlattığı "Şok Hizmet" adlı uygulama, Şişlililer'in tam anlamıyla şoke ediyor. İlçe sakinleri sabah işe giderken metruk bir çöplük olarak bıraktıkları pislik yuvası alanları akşam iş dönüşü pırıl pırıl güzel bir park alanı olarak görüyor.

Uygulamalarıyla yerel yönetim anlayışına farklı boyutlar kazandıran Şişli Belediyesi, ilçe sakinlerini "şoke edecek" ilk uygulamayı yıllardır metruk halde olan Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'ndeki alanda gerçekleştirdi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, saat 08.00'de noter eşliğinde çöplüğü andıran arsaya giderek çalışmaların startını verdi. Belediye ekiplerinin çalışmaları sonucu saatler 19.30'u gösterdiğinde metruk alana sihirli bir değnek değmiş gibiydi. Alan, temizlenmiş, ağaç ve çiçekler dikilmiş, büyüklerin oturup dinlenebileceği, küçüklerin ise oynayabilecekleri bir alan haline dönüşmüştü.

1 GÜNLÜK BELEDİYECİLİK
Saat 19.30'da yine noter eşliğinde artık çok güzel bir park haline dönüşmüş alana gelen Sarıgül, düzenlenen törenle bu alanı mahalle sakinlerine teslim etti. Uygulamayı "1 Günlük Belediyecilik" olarak adlandırak Sarıgül, vatandaşların şikayetleri için özel bir ekip kurduklarını belirterek, "Bu yeni 'şok' ekibimizle Şişli'deki birçok anlamsızlığı anlamlı hale getireceğiz. Bir vatandaş, sabah bizi arayıp 'Evimin önünde bir çukur var, bu ne işe yarıyor?' dediği zaman, ekiplerimiz anında oraya gidip çalışma başlatacaklar. Aynı vatandaş akşam iş dönüşünde çukur yerine yemyeşil bir ağaç fidanıyla karşılaşacak" dedi.

Sarıgül, konuşmasının sonunda "Şişlililer, günlük sürprizlerime hazır olsunlar" mesajı verirken uygulamadan son derece memnun olan mahalleli de Başkan Sarıgül'e teşekkür etti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır