kapat

22.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Borsada ara dönem sinyali
Son bir aydaki yüzde 35'lik hızlı çıkışın ardından piyasada kağıt değişimiyle birlikte düzeltme hareketi yaşanma ihtimali güçlendi. Yükselişin bundan sonra ucuz kalan sanayi hisselerine yayılması bekleniyor

Borsa 19 Eylül'de 10,378 puandan başlattığı çıkışta tıkınma noktasına geldi. Geçen hafta 14.000 puanı geçmeyi iki kez deneyen endeks başarılı olmadı. Son bir aydır önemli prim yapan büyük banka ve mali sektör hisselerinde kar satışları geldi. Buradan çıkan para sanayi hisselerine yönelmeye başladı. Piyasada kağıt değişimi hızlandı. Bu hisse değişimi kısa vadede endeksin çıkış hızını yavaşlatacak tarzdan. Çünkü paranın yöneldiği senetlerin endeks üzerinde çok fazla ağırlığı yok. Yani borsadaki yükseliş genele yayılsa da endeks, bir süre için, geçtiğimiz 4 haftada olduğu gibi hızlı artmayabilir.

Önümüzdeki günler için piyasadaki en büyük beklentiler Moody's'in not artırımı ve ay sonunda başlayacak IMF ziyareti olarak gözüküyor. Bunlardan olumlu sonuçlar alınması halinde piyasanın Kasım ayının ortalarına doğru yeni bir tırmanış hareketine geçmesi mümkün. Bu döneme kadar borsanın 2-3 hafta boyunca yatay seyrin izlendiği bir ara dönem yaşama ihtimali güçlü.

Hangi hisseler?

Yatay seyir döneminde borsa yatırımcısı için para kazanma ihtimali yine var. Ancak bu doğru hisse seçimine bağlı. Çıkışın genele yayılması durumunda şanslı olacak hisse senetlerinin sanayi sektöründeki büyük ve orta ölçekli şirketler, İMKB-30 içinde yer alan büyük holdingler ve iyi beklentisi olan küçük ölçekli mali grup hisseleri ön plana çıkıyor.

Endeks oyalanabilir
Endeks önemli bir direnç olan 13,400 seviyesini aştı. Hafta içinde 14.000'i gördü. Ama bu seviyeyi aşmakta zorlanıyor. Bu nedenle daha önce direnç olan 13,400 seviyesi şimdi önemli bir destek seviyesi oldu. Yani piyasada satıcıların baskın gelmesi halinde 13,400'e kadar gerileme beklenebilir. Eğer endeks bu seviyede tutunmayı başarabilirse çıkış trendi devam edecek. Bu durumda çıkışta alınan seviyenin 2/3'üne denk gelen 16,500 önemli bir diğer direnç bölgesi olarak dikkati çekiyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır