kapat

22.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Doğu'ya yeni kredi paketi
40 trilyonluk ilk paketin ardından Doğu ve G.Doğu'daki yatırımlara 70 trilyon liralık ikinci kredi paketi açılacak

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, terörün etkisini giderek yitirmesine paralel olarak, bölgenin kalkınması için açılan kredilere bir yenisi daha ekleniyor. Acil destek kapsamında, Doğu ve Güneydoğu'da yarım kalmış yatırımlara 40.4 trilyon lira tahsis eden hükümet, 70 trilyon liralık ikinci paketi de açmaya hazırlanıyor. Türkiye Kalkınma Bankası ve Vakıfbank aracılığıyla kullandırılacak kredi, yüzde 50 gerçekleşmeye ulaşmış yatırımların tamamlanarak, ekonomiye kazandırılması için kullanılacak.

Acil Destek kapsamındaki 26 ile dönük 40.4 trilyon liralık paket kapsamında 141 anonim ve 117 limited şirkete kredi tahsis edildi. Toplam 33.3 trilyon lira kaynak fiilenkullandırıldı. 5 bin 600 ek istihdam yaratıldı.

Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Ordu, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli, Van, Yozgat 19.3 trilyon lirası yatırım, 20.9 trilyon lirası işletme kredisi olmak üzere toplam 40.4 trilyon lira kaynak tahsisi gerçekleştirildi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır