kapat

22.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Otomotiv zirvesinde değişim rüzgarları
Türkiye otomotiv pazarının rekora koştuğu bu yıl, sektördeki üretici firmaların büyük bölümünün üst düzey yönetiminde önemli değişiklikler yaşandı.

Sabancı Topluluğu'nun Toyota ortaklığı ile kurduğu ToyotaSa, gerek yönetim, gerekse şirket yapısı açısından en fazla değişim gösteren şirket oldu. ToyotaSa, üretim ve ihracat ile Türkiye pazarında pazarlama ve satış faaliyetini yürütmek üzere 2 yeni şirkete dönüşürken, Genel Müdür Hazım Kantarcı, Sabancı Holding'e, CEO olarak atandı.

TOYOTASA YENİLENDİ
Üretim ve ihracatı yürütecek Toyotasa'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'na ToyotaSA'nın eski Genel Müdür Yardımcısı Osamu Obata getirilirken, daha önce Üretim Koordinatörü olan Koji Kobayasi de Genel Müdür oldu. ToyotaSa Pazarlama'nın Genel Müdürlüğü'nü de ToyotaSA'nın Pazarlama ve Satış Grup Genel Müdürü Volkan Eren üstlendi.

2000 yılına yaklaşık 650 milyon dolarlık Gölcük yatırımının heyecanı ile giren Ford-Otosan'ın Genel Müdürü de değişti. OSD Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı da yürüten Ali İhsan İlkbahar'ın emeklilik nedeniyle ayrıldığı bu görevi, Genel Müdür Başyardımcısı Mark Schulz devraldı. Ayrıca, Turgay Durak ve Mehmet Barmanbek Genel Müdür Başyardımcılığı görevlerine geldiler.

TOFAŞ'TA ÖZAYDINLI
Otomotiv sanayiinin devi Tofaş'ın Koç Holding bünyesindeki Grup Başkanı Gökçe Bayındır da yılın ikinci yarısında bu görevinden ayrıldı. Yaklaşık 250 milyon dolarlık yatırım yapılan Fiat Doblo'nun son hazırlıklarının sürdürüldüğü bu dönemde, Koç Holding Tofaş Grup Başkanlığı'nı Migros Genel Müdürü Bülend Özaydınlı üstlendi. Renault Mais'te de Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in ayrılmasıyla bu görevi Coşkun Ulusoy devraldı. Ayrıca, Şirketin Genel Müdürlüğü'ne de Onur Baytok'un yerine M. İbrahim Aybar atandı.

Hyundai'de Arseven devri
Türkiye otomotiv pazarının rekora koştuğu bu yıl, sektördeki üretici firmaların büyük bölümünün üst düzey yönetiminde önemli değişiklikler yaşandı. Sabancı Topluluğu'nun Toyota ortaklığı ile kurduğu ToyotaSa, gerek yönetim, gerekse şirket yapısı açısından en fazla değişim gösteren şirket oldu. ToyotaSa, üretim ve ihracat ile Türkiye pazarında pazarlama ve satış faaliyetini yürütmek üzere 2 yeni şirkete dönüşürken, Genel Müdür Hazım Kantarcı, Sabancı Holding'e, CEO olarak atandı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır