kapat

22.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
KISA KISA KISA

İtiraf ediyorum: Öldürdüm
ABD'nin Arizona eyaletinde yaşayan James M.Rogers(22), ilginç bir cinayet nedeniyle 4 ay hapis ve 6 ay da ev hapsine mahkum oldu. Rogers'ın suçu, 1998'de bir Meksika bozkurdunu öldürmek. Vahşi Hayvanlar Derneği,Meksika bozkurtlarını doğal yaşam ortamlarına getirme çalışmaları başlatmıştı. Bu da çitlik sahiplerinin ve bu kurtların çitlik hayvanlarına, ev hayvanlarına,insanlara saldırmasından endişe edenlerin tepkisine yol açmıştı. Ayrıca, 1998'de Arizona'nın doğusunda 3 Meksika ozkurdu daha öldürülmüştü.

Yunan basını "bozuldu"
Yunan basını, Ermeni tasarısının geri çekilmesine tepki gösterdi. Amerika Başkanı Clinton'ın son anda müdahale etmesinin, Türkiye'nin kararlılığı ve ABD üzerindeki etkisini kanıtladığını belirten gazetelerden Elefteros Tipos, "Ankara, jeopolitik konumunu kullanmasını bildi" şeklinde yazdı. Ta Nea ise, Ankara'nın "şantaj ve rüşvetle" Amerikalılar'ı ikna ettiğini ifade etti. Ethnos gazetesi de "Soykırımı boğdular" başlıklı yazısında Temsilciler Meclisi'nin Clinton'ın şantajlarına boyun eğdiğini belirtti.

Kasap "af diledi"
Yugoslavya'nın halk ihtilaliyle devrilen lideri Slobodan Miloseviç, yeni Cumhurbaşkanı Vojislav Kostunica'dan "af diledi". Haftalık Feral adlı Hırvat dergiye açıklama yapan muhalefet lideri Zarko Koraç, 6 Ekim'de gerçekleşen görüşmede Miloseviç'in koruma talep ettiğini, büyük korku ve panik içinde olduğunu söyledi. Koraç, görüşmeyi Yugoslav Genelkurmay Başkanı Nebojsa Pavkoviç'in düzenlediğini de belirtti. Sırbistan siyaset hayatında artık Miloseviç diye birinin kalmadığını söyleyen Koraç, "Şimdi yalnızca özgürlüğünü sağlamak ve başına geleceklerden kaçmak için uğraşıyor" dedi.

Parktaki banklar adres oldu
İngiltere'nin Bristol kentindeki bir parkda bulunan bank, evsizlerin adresi olarak belirlendi ve bir posta kodu verildi. The Guardian gazetesindeki habere göre, yerel sağlık makamları, her geceyi bank üzerinde geçiren 6 evsizin ücretsiz sağlık hizmetinden faydanalabilmesi için parktaki banka posta adresi verilmesine ön ayak oldular. Sabit evleri olmayan 6 İngiliz'in posta adresi şöyle oldu: Park Bankı, Portland Square, Bristol BS2 8QD. İngiltere'de ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanmak için ev adresi gerekiyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır