kapat

22.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Çavuşun itirafları
ABD ordusunda çavuştum. Bir yandan da Laden'in güvenini kazandım. Hizbullah Laden'in adamlarını eğitip kayayı andıran patlayıcılar verdi

Kenya ve Tanzanya'da Amerikan büyükelçiliklerine düzenlenen ve 224 kişinin öldüğü bombalı saldırıları terörist Laden'le 7 yıl önce Sudan'da planladık

Amerikan ordusunda yıllarca çavuş olarak görev yapmış 48 yaşındaki Mısır asıllı Ali Muhammed'in, New York mahkemesine sunduğu itiraf mektubu, İslami terörün en önemli ismi Usame bin Laden'le ilgili ilginç iddialarla dolu. Muhammed, Kenya ve Tanzanya'da 1998 yılında gerçekleştirilen ve 12'si Amerikalı 224 kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırıları Suudi terörist Laden'le 1993 yılında planladıklarını anlattı.

2 yıllık suskunluğunu bozan Muhammed'in, Amerikan ordusunda İslami teröre karşı askerleri eğiten bir çavuş olması dikkatleri çekti. Ocak ayında mahkemeye çıkacak ve mahkemeyle anlaşması durumunda 25 yıl hapis cezası alacak olan Mısır asıllı teröristin itirafları:

1980'lerin başında cihada inanıyordum. 1986'da Amerikan ordusuna girdim. Bir yandan da Hizbullah ve Laden'le olan ilişkilerimi geliştiriyordum. 1989'da ordudan ayrıldım. 2 yıl sonra Laden'in güvenini kazandım. 1991'de Pakistan'a gittim. Laden'in ülkeden kaçması gerekliydi. Onu Sudan'a götürdüm. 1993 yılının sonlarında Laden benimle görüşmek istedi.

SÜREKLİ FOTOĞRAF ÇEKTİM
Buluşmamızda bana Nairobi'deki (Kenya'nın başkenti) Amerikan, İngiliz, Fransız ve İsrail hedeflerini etüd etmemi emretti. Bir yıl boyunca hedeflerin fotoğraflarını çektim, binaların şemalarını çıkarttım.

Laden'le Sudan'daki ikinci buluşmada fotoğraflara baktı. Amerikan büyükelçiliğini inceledi. Ondan sonra da fotoğrafta bir yere parmak basarak, "Kamyonlar burada duracak" dedi... Muhammed, Laden-Hizbullah bağlantısına ek olarak "Hizbullah, sert kayaları andıran görünüşlü patlayıcılar teslim etti. Düşman patlayıcı olduğunu anlamıyordu" diye konuştu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır