kapat

22.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Savaşın çocukları
Kendisini annesine siper etti

Adı İhsan Eyüp İdris... Annesi Nacal'la birlikte Aslanlı Kapı'dan girerek Mescid-i Aksa'ya geldi. Biraz dua ettikten sonra evlerine döneceklerdi. Ancak bir anda silah sesleri duyulmaya başladı. Herkes kaçışmaya başladığında İhsan, İsrail askerlerinin ateş açtığını görünce kendi gövdesini annesine siper etti. Ve sıkılan plastik mermilerden 4'ü karnına saplandı. Kanlar içinde yere yığılan İhsan hastaneye kaldırıldı. Doktorlar durumunun iyi olduğunu ve yakında iyileşeceğini söyledi.

İLK TENEFFÜSTE SAVAŞ ALANINA!
Adı Baha Cabal. Henüz 14-15 yaşlarında. Okuldan kaçıp çatışmalara katılan Baha, elindeki taşı tüm gücüyle İsrail eskerlerine fırlattı. Hemen ardından gelen bir kurşunla göğsünden vuruldu. Doktorlar, arkadaşları tarafından hemen hastaneye kaldırılan Baha'nın kurşun plastik olduğu için çok şanslı olduğunu söyledi.

AİLECEK ÇATIŞMADALAR
Ömer el-Deheisi, 14 yaşında.

O da tıpkı Baha gibi dersleri biter bitmez sırtında çantasıyla çatışma noktalarına koşanlardan. Sınıf arkadaşları ve akranı birçok kuzeniyle birlikte Gazze kentinde İsrail askerlerini "taş yağmuruna" tutarken kurşunlara hedef oldu. Kolundan ve bacaklarından yaralanan Ömer, Baha ve İhsan'la aynı hastanede tedavi altında...

Ali ÖZLÜER


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır