kapat

22.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Birleşmiş Milletler İsrail'i kınadı
BM, İsrail'i aşırı güç kullanmakla suçlarken Arafat, "Halkıma toplu katliam yapılıyor" dedi

Önceki gün New York'taki Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yapılan oylamada, İsrail'in çatışmalarda Filistinliler'e karşı "aşırı güç kulandığı" kararı alındı. İsrail'in kınandığı oylamada, Türkiye, Filistin'in yanında yer aldı. 189 ülkenin kullandığı karar, 92 "evet" oyuna karışılık 6 "hayır" oyuyla kabul edildi. İsrail'in güç kullandığını kabul etmeyen ülkeler arasında İsrail, Amerika'nın yanısıra Marshall Adaları, Mikronezya, Nauru ve Tuvalu gibi uzakdoğu ada ülkeleri olması dikkat çekti.

4 KİŞİ ÖLDÜ
Oylamada 46 ülke çekimser kalırken 45 ülke de oylamaya katılmadı. 92 evet oyu veren ülkeler arasında yalnızca 8 Avrupa ülkesi bulunurken, Almanya, Hollanda'nın başını çektiği birçok Avrupa ülkesi çekimser kalmayı tercih etti. 1948'de yine BM'de yapılan bir oylamada, Türkiye bu kez İsrail'in yanında yer almıştı. Öte yandan İsrail askerleriyle Filistinliler arasındaki çatışmalar durmak bilmiyor. Dün de birçok kentte çıkan çatışmalarda 2'si çocuk 4 Filistinli öldü, 50 kişi de yaralandı.

Yüzlerce kişilik gruplar, önceki günkü çatışmalarda ölenlerin cenaze törenlerinden sonra gösteri düzenleyerek İsrail askerleriyle çatıştı. Mısır'ın başkenti Kahire'deki Arap Zirvesi'nde konuşan Filistin lideri Yaser Arafat ise "Halkımız toplu katliamla karşı karşıya" diyerek İsrail'i suçladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır