kapat

21.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
CAN ATAKLI(ataklic@sabah.com.tr )


Güney'de tatile şimdi gidilir

Geçen hafta bugün Bodrum'daydım. Koca yaz geçti, doğru dürüst deniz tatili yapamadım. Tabii bunda Kanal-6'da başlayan günlük haber programlarının da etkisi oldu. Sonunda geçen hafta fırsatını bulup, Cumartesi Pazar günlerini Bodrum'da geçirdim. Son zamanlardaki en sakin, en rahat tatili yaptım diyebilirim.

Çünkü Bodrum ve doğal olarak bütün Güney sahilleri bu tarihlerde harika oluyor. Sıcaksa yine sıcak ama bunaltmıyor, deniz yaz aylarına göre daha sakin, hava limonata gibi.

Açıkçası, Bodrum Marmaris gibi tatil yerlerine Temmuz Ağustos aylarında gitmeyi hiç istemiyorum. Gitmem demiyorum ama gitmemek için elimden geleni yapıyorum. Çünkü, o kadar kalabalık oluyor o kadar kargaşa yaşanıyor ki, tatil mi yapıyorsunuz, yoksa ekstra yorgunluklar mı alıyorsunuz üzerinize anlamıyorsunuz.

Tabii tatili o aylarda yapmayı sevenler çoğunlukta. Buna birşey diyemem. Bu karşın şunu da merak ediyorum "Niçin insanlarımız hep belli dönemlerde tatil yapmayı tercih ediyorlar, alışkanlıklarını kıramıyorlar.?

Okullar açıldı, havalar soğudu, bunlar bahane. Ben hafta sonu tatillerini kastediyorum. Yine yoğun iş temposu içinde olanların pekçoğu, yaz ortasında da hafta sonları tatil yapabildi. Yani Temmuz'da Ağustos'ta hafta sonları Bodrum'a Marmaris'e kaçılıyor da, Eylül'de Ekim'de neden olmuyor.

Bodrum'un ünlü koyları yaz ortasında dev teknelerle doluydu. Göcek, Marmaris de öyle. Ama şimdi giden yok. Açıkçası onu da anlamıyorum. Tekne keyfi ille de denize girmek demek değil. Yaz boyunca Göcek'te bağlı duran tekneler, Eylül Ekim'de yavaş yavaş çevreyi gezebilirler mesela. O da keyif. Ama bu keyfi yaşayan pek yok.

O zaman aklıma şu geliyor. Acaba pekçok kişi "görmek ve görünmek" için mi tanınmış tatil yerlerine koşuyor, bu tatil yerlerinde hep aynı mekanlarda kalıyor, aynı lokantalara ve barlara, gece kulüplerine gidiyor?" Galiba öyle.

Neyse, asıl söylemek istediğim şu: Hafta sonlarında yaz tatili yapılan yerlere gitmeyi de düşünün, planlayın. Sessizlik, sakin bir dinlenme ortamı, yemeklerin en güzeli, servislerin en hızlısı ve niteliklisi bu dönemde bulunabiliyor.

Açıkçası Güney sahillerine kış aylarında da kaçmayı düşünüyorum. Bodrum'a gidersem Türkbükü'nü tercih ederim. Maça Kızı ve Maki Otelleri kış boyunca da açık kalacakmış. Her ikisi de gerek konum, gerek konfor ve rahatlık, gerekse yemekleri açısından çok güzel.

Göltürkbükü ne demek?
Bodrum'un yeni gelişen ve en güzel koylarının olduğu yer yarımadanın kuzey tarafıdır. Yani Gölköy, Türkbükü. Bir kere ağaçlık, ormanlık yer. Son seçim döneminde buraya belediye de kurulmuş. Ama belli ki Gölköy mü olsun Türkbükü mü karar verememişler; Göltürkbükü yapmışlar beldenin adını. Bence çok kötü olmuş. Yıllardır orası Gölköy ve Türkbükü diye bilinir, sevilir. Sordum kimsenin de içinin ısındığını görmedim

Asıl Tunca Toskay'ın hafızası yanılıyor
Devlet İstatistik Enstitüsü'nün bağlı olduğu bakan Tunca Toskay dün basın toplantısı yaptı. Daha önce TRT Genel Müdürlüğü görevinde de bulunan Tunca Toskay'ın basını suçlayarak konuşması çok yadırgatıcı geldi. Toskay'a göre sayımla ilgili herşey daha önce söylenmiş, ayrıca turistlerin sayılması ilk kez olmuyormuş, basının hafızası kaybolmuş.

Oysa bakan Tunca Toskay yanılıyor. Bu sayımda turistler de otellerinde hapis olacaklar. Eski sayımlarda turistler sayılırdı ama otellerinde hapsedilmezdi. Hatta özellikle "İstanbul turistlere kaldı" diye başlıklar atılırdı, sokaklarda gezen turist fotoğraflarının altında.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır