kapat

21.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Çekirge tökezledi
Galibiyeti kaçıran taraf Adanaspor oldu ama Kanarya'nın da 3 topu direkten döndü. Beraberlik golünü kaydeden Cenk, uzatmada takımını 3 puandan etti

2 yıl sonra üst üste 3 maç kazanan F.Bahçe, Adana'ya stresli gelmişti. Bu durum, Aziz Yıldırım'ın maçtan önce medyaya karşı sergilediği sinirli tavırdan da belli oluyordu. 18 bin kişilik stat salkım saçak dolmuş, sağanak yağmur her türlü sonuca açık, kaygan bir zemin meydana getirmişti.

F.Bahçe ilk kornerini 57. dakikada kazandığı, rakip kaleci Scheuer'in ilk defa 60. dakikada topla buluştuğu bir maçta 1 puana şükretmeli.

Ama attıkları gol büyüleyiciydi. Sahada iskemle arayan bir ihtiyar gibi dolaşan Rapajc, M. Doğan'dan aldığı topla sol çizgide buluştu. Bir çalımla ceza sahasına girdi. Kafasını kaldırıp, "orta yapacakmış" gibi kaleye bir baktı. Ve topu sol yan ağlara "ampul" gibi astı.

Direkler isyan etti
Bu gol dışında F.Bahçe 2 pozisyon yakalayabildi. Bir korner karambolünde topu önünde bulan Uche, 4. golünü atmak için vurdu. Ama F.Bahçe'nin kötü futboluna isyan eden top, direkten döndü.

Bitime 5 dakika kala, gelişen ilk organize atakta, sağdan gelen ortaya Andersson'un kafası üst direkte patladı; dönen topa Ogün'ün kafası yine direğin aynı yerinden dönerken, F.Bahçe bir "piyango"yu kaçırmış oldu.

Gelelim Adana'ya... 68. dakikada Volkan önce Moshoeu'yu, sonra Abdullah'ı çalımladı. Çizgiye inip ceza sahasına çıkardı. Bomboş Cenk'in vuruşu, önü kapalı olduğu için topu göremeyen Rüştü'nün altından ağlara gitti: 1-1.

2 penaltı güme gitti
Penaltı tartışması yaratan 3 pozisyon yaşandı. İlkinde Ogün Ali Balkaya'yı düşürdü. (Ogün'ün hareketi kontrolsüz olduğu ve topa dokunamadığı için penaltı) İkincisinde yine Ogün Cenk'le girdiği omuz omuza mücadelede rakibini düşürdü. (Pozisyon ortada). Ve Mert Meriç Adana ceza sahasında Muhammed'in müdahalesine maruz kaldı. (İlk pozisyonun benzeri, penaltı).

Galibiyeti kaçıran taraf olan Adana, % 100 iki fırsatı kullanamadı. İlkinde soldan ortayı Ogün sektirip, Atakan'ın önüne düşürdü. Onun şutu direği yalarken, Denizli'nin yüreği ağzına geldi. +91'de ise Cenk, Mirkoviç'in sektirdiği topu, çıkan Rüştü'nün üstünden aşıracağına pas verdi. Kale içinden topu Uche güçbela çıkardı

TEMEL EREN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır