kapat

21.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
KISA KISA KISA

Adalet Bakanlığında "Egebank" zirvesi
Egebank soruşturmasını yürüten İstanbul ve Ankara DGM Cumhuriyet Savcıları, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda bir araya geldiler. Ankara ve İstanbul DGM Savcıları'nı kendisinin davet ettiğini belirten Türk şunları söyledi: "Egebank soruşturmasında savcılıklar arası işbirliğine gerek var. Bu nedenle, İstanbul ve Ankara DGM Cumhuriyet Savcıları'nı davet ettim. Toplantıda Egebank'la ilgili hazırlık soruşturmaları konusunda bilgi alış verişi ve soruşturmanın ilerleyen aşamalarında yapılacak işbirliği konusunda değerlendirme yapıldı. Soruşturmanın hangi savcılığın çatısı altında birleşeceği CMUK hükümlerine göre netleşecek."

Yahnici: Transfer yok
MHP Genel Başkan Yardımcısı Şevket Bülent Yahnici, Meclis başkanlık seçimleriyle birlikte "transfer" söylentilerinin ortaya atıldığını belirterek "MHP'yi suçlayanları Allah'a havale ediyorum" dedi. Yahnici, MHP'ye gelecek milletvekilleri varsa, düşünüp karar vereceklerini bildirdi. 2 günden beri "transfer" sözü etrafında yürütülen bir propaganda ile karşı karşıya kaldıklarını ileri süren Yahnici özetle şöyle dedi: "Ortada benim bilmediğim bir transfer mi oldu. Herhangi bir milletvekili istifa mı etti? Hanımefendi sarfettiği sözleriyle aynen kendisini tarif ediyor. Seçimi kaybedince su koyuveriyorlar. Biz kimseyle ne pazarlık yaptık, ne de transfer sözü verdik."

Durmuş, tek imzayla müdürü görevden aldı
Sağlık Bakanı Osman Durmuş, göreve geldiğinde dörtlü kararnameyle İstanbul Sağlık Müdürlüğü'ne atadığı Dr. Mecit Çalışkan'ı kendi imzasıyla görevden almaya kalkıştı. Durmuş, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Başbakan Yardımcısı'nı by-pass ederek dörtlü kararname yerine, sadece kendi imzasını taşıyan bir kararla sağlık müdürünü almaya kalkışınca ortalık karıştı. Durmuş, İstanbul Valiliği'ne "Sağlık Müdürü Mecit Çalışkan, başka bir göreve atanmak üzere halen yürüttüğü Sağlık Müdürlüğü'nden alınmıştır" içerikli bir yazı göndererek kararı uygulatmak istedi. Kararı gören Vali Erol Çakır, "Kanunlara uygun değildir" diyerek, kararı Dr. Çalışkan'a tebliğ etmedi. Çalışkan'a bir süre izin verilirken, koltuğu da "boş" tutuldu.

Nevin BİLGİN

Çiller'in vekil bağlama operasyonu
MHP'nin Meclis Başkanlığı seçimlerinde Ömer İzgi'ye oy vermeleri için "çengel" attığı vekillere transfer kapısını aralaması, DYP lideri Tansu Çiller'i telaşlandırdı. Partiiçi muhalefetin ağır toplarından Meral Akşener ile görüşüp, hakkındaki milyarlık tazminat davaları konusunda yardım sözü veren Çiller, DYP Grup Yönetimi'nde yapacağı değiliklikle "vekil bağlama" operasyonunu sürdürecek. Çiller, 18 Nisan seçimleri sonrası muhalif saflarda boy gösteren, GİK üyesi Ali Rıza Gönül'ü, Grup Başkanvekili seçtirmeye hazırlanıyor. Çiller, Gönül'ü Grup Başkanvekili seçtirerek, bir taşla iki kuş vuracak. Gönül'ün başkanvekilliğine seçilmesiyle kendisine yakınlaşacağını umut eden Çiller, "potansiyel bir muhaliften" de kurtulmuş olacak.

Şebnem HOŞGÖR

Memurlara Cuma namazı kolaylığı
İşçi ve memurların ibadetlerini yerine getirebilmeleri için, 3 Kasım tarihinden itibaren Cuma namazının yarım saat gecikmeyle saat 12.00'de kılınacak. İl Müftüsü Necmettin Nursaçan, gün ışığından daha fazla yararlanmak için uygulanan ileri saat uygulamasının, 29 Ekim Pazar günü kaldırılacağını ve saatlerin 1 saat geriye alınacağını kaydetti. Saatlerin geri alınmasından sonra öğle namazının saat 11.30'da kılınacağını belirten Nursaçan, şunları söyledi: "İşçi ve memurların ibadetlerini yerine getirmelerinde sıkıntıya düşmemeleri için Cuma namazı camilerimizde yarım saat gecikmeyle saat 12.00'den itibaren kılınmaya başlanacak. Diğer günlerde öğle namazı, normal vakti olan saat 11.30'da kılınacak. Uygulamanın dinimizce hiçbir sakıncası yoktur."

Sezgin'in Ekim iddiası
DTP Genel Başkanlığı'na seçilen İsmet Sezgin, "Demirel'in Ekim'de siyaset piyasasına çıkacağı söylenmeseydi Egebank olayı patlak vermezdi" dedi.

Demokrat Türkiye Partisi (DTP)'nin olağanüstü kongresi dün yapıldı ve genel Başkanlığa bu görevi vekaten yürüten İsmet Sezgin seçildi. Sezgin seçimden sonra delegelerle birlikte 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i Güniz Sokak'taki konutunda ziyaret etti. Demirel bir tabure üzerine çıkarak konuşma yaptığı kabulden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Demirel Ekim ayında siyasete gireceği söylentilerinin anımsatılması üzerine bu konuda yorumda bulunmak istemediğini söyledi. Egebank'la ilgili bir soru üzerine Demirel "El konduktan 10 ay sonra mı iddialar ortaya çıkıyor. Ayrıca o bankaya benim imzamla el konmuş" dedi. DPT lideri Sezgin ise "Egebank olayı Demirel'i yaprattı mı?" şeklindeki soru üzerine "Demirel'in Ekim'de siyaset piyasasına çıkacağı ifade edilmesiydi, Egebank olayı böyle patlak vermezdi" iddiasında bulundu.

Ankara'da sayım terörü
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "Sayımda Ankara dışına çıkana hizmet yok" sözünden sonra, Belediye Meclisi sayılmayan vatandaşların gıda, ekmek, burs, yakacak, giyim, yaşlı otobüs kartı gibi yardımlardan yararlandırılmamasını kararlaştırdı. Bu arada belediye zabıtaları İsparta'da düzenlenen festivale katılmak üzere Ankara'dan ayrılmak isteyen grubun hareketini engelledi. Bunun üzerine çıkan olaya polis müdahale etti. 2 otobüsün şöförüne AŞTİ dışından yolcu aldıkları gerekçesiyle ceza kesildi. Otobüs şoförleri cezayı ödedikten sonra Isparta'ya hareket etti.

İbrahim BİLEKLİ

Mirzaoğlu'ndan Dışişleri'ne sitem
Almanya'da temaslarda bulunan Denizcilikten Sorumlu Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu, dil krizi yaşadı. Mirzaoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı'nın ülke dışında olması Dışişleri Müsteşarı Ellen Fermer'le görüştü. Az derecede İngilizce bilen Fermer, hata yapmaktan kaçınarak Almanca konuştu.

Tercüman bulunamadı
Almanca bilmeyen Bakan Mirzaoğlu, büyükelçiliğimizden tercüman istedi. Ancak, büyükelçilikte, tercümanlık yapacak kimse bulunamadı. Dışişlerine sitem eden Ramazan Mirzaoğlu, "Türkiye'yi Almanya'da temsil eden elçiliğimizde görüşmemizi Alman muhatabımıza çevirecek bir görevli yoktu. Bu olay beni çok üzdü" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır