kapat

21.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Gagauz'dan Bahçeli'ye şarap
Fransızlar kadar iyi şarap ürettiklerini belirten Gagauz Başbakanı Mihail Kendigelen, "Bahçeli'ye şarap hediye edeceğim. İçmese de hatıra olsun" dedi

Gagauz Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Mihail Kendigelen, ilişkileri geliştirmek amacıyla geldiği Türkiye'de, MHP İstanbul İl Başkanı Hasan Hüseyin Ceylan'ı da ziyaret etti. İstanbul'daki temaslarını tamamlayarak pazartesi günü Ankara'ya gidecek olan Gagauz Başbakanı, "Ankara'da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve bazı devlet bakanlarıyla görüşeceğim. Bahçeli'ye de şarap hediye edeceğim" dedi.

ŞARABI YANIMDA TAŞIYORUM
Üzüm bağlarının çokluğu nedeniyle çok kaliteli şaraplar ürettiklerini belirten Kendigelen, "Şaraplarımız Fransa şarabı kadar iyidir" dedi. Devlet Bahçeli'ye de şarap hediye etmeyi çok istediğini belirten Gagauz Başbakanı, "İçmese de baksın, hatıra olarak dursun. Ülkenin neyi meşhursa o hediye edilir. Ben de hediye olarak şarapsız gezmem" diye konuştu.

MAAŞI 105 DOLAR
Dışişlerinde Moldovya'ya bağlı, ekonomide serbest olan Gagauz Özerk Cumhuriyeti'nin Başbakanı, 10 yıllık bir cumhuriyet olduklarını, sanayi ve teknolojinin yok denecek kadar kötü durumda olduğunu belirterek, kendi aldığı maaşın da 105 dolar olduğunu ifade etti.

Nebahat KOÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır