kapat

21.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
2001 gerçekçi bir tarih değil
Mesut Yılmaz Brüksel temasları çerçevesinde dün AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Günter Verheugen ile başbaşa görüşme yaptı.

Yılmaz ve Verheugen, görüşmelerinin ardından düzenledikleri ortak basın toplantısında Türkiye-AB ilişkilerindeki son durumu ve konuşmalarının ana hatlarını açıkladılar. AB Komisyonu tarafından 8 Kasım'da açıklanacak Katılım Ortaklığı Belgesi'nin iki taraf için de büyük önem taşıdığını belirten Verheugen, Türkiye-Yunanistan ilişkilerindeki yapıcı gelişmelerden duyduğu memnuniyeti ifade etti ve Kıbrıs sorununun çözümüne Ankara'nın vereceği desteğin önemine değindi. Yılmaz da görüşmede mali işbirliği konusuna dikkat çektiğini ve Türkiye'ye diğer adaylarla aynı düzeyde, ayırımcılık yapılmadan mali yardımda bulunulması, AB'nin bu alanda yükümlülüklerini yerine getirmesi talebinde bulunduğunu bildirdi.

TATMİN ETMEDİNİZ
Yılmaz, Verheugen'in, bu konuda kendisine hak vererek teknik sorunların aşılması için çalışıldığını söylediğini anlattı. Verheugen, bir soru üzerine, Türkiye'nin AB'ye tam üyelik müzakerelerinin 2001 yılı sonunda başlaması beklentisinin gerçekçi olmadığını, bu tarihte AB'nin hazır olamayacağını söyledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır