kapat

21.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
İdamın o kadar da önemi yok
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, koalisyonun AB ile ilişkilerde uyumlu ve kararlı olduğunu söyledi.

Yılmaz, AB Komisyonu'nun 8 Kasım'da açıklayacağı Katılım Ortaklığı Belgesi'nde Ankara'nın rahatsız olacağı ifadelerin yer alması halinde, Lüksemburg Zirvesi sonrasındaki gergin döneme dönülmeyeceğini belirterek, "İlişkilerde geriye gidiş için neden ve işaret görmüyorum. O zamandan bu yana Türkiye-AB ilişkilerinde olumlu gelişmeler yaşandı. Katılım Ortaklığı Belgesi'ni hazırlamakla görevli olan Verheugen kabul etmeyeceğimiz bir belgenin ne olduğunu gayet iyi biliyor.

UYGULANMIYOR Kİ
İzlenimim Türkiye'nin böyle bir olumsuzlukla karşılaşmayacağıdır." dedi. İdam cezası konusuna da değinen Yılmaz şöyle devam etti: "Ölüm cezasının kaldırılması konusu çok önemliymiş gibi ifade ediliyor. AB Komisyonu ile görüşmelerimizde bu, önemli bir sorun olarak ele alınmadı; çünkü 15 yıldan fazla bir süredir ölüm cezası uygulanmıyor. AB'nin beklediği, bu moratoryumun devamıdır. İdamın yasalarımızdan çıkarılması, üyelik müzakerelerinin başlamasından önce veya sonra olabilir. Çok önemli bir husus değildir."

Fikret Aydemir


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır