kapat

21.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim


Evlere şenlik

F.Bahçe'nin defansında bir değişiklik yok. Yine oyuncular çakılı. Böyle olunca, yani defans oyuncuları hücuma iştirak etmeyince, orta saha yok oluyor. Orta saha yok olunca da, topu istediğin gibi olumlu kullanamıyorsun.

Göze çarpan gerçekler var. Rapajç'in attığı olağanüstü gol gibi. Ama orta niyetinde miydi, yoksa topu bilinçli mi aşırttı, bu bilinmez. Ancak herşeye rağmen süper goldü.

Bir olay da Baliç'in her pozisyonda yere düşmesiydi. Timur tatlı-sert oynuyor tamam da, insan biraz direnir, dengesini korur. Her pozisyonda sapır sapır yere dökülmez.

Şişirmeyin şu topu!
Rapajç soldan atak yapıyor. Ortalayıp gol attırmak amacında. Ama Fener'de kimsenin ceza alanına girdiği yok. Orta alan seyrediyor. Rapajç'in kestiği toplar iyi yere düşse de kıymeti yok, çünkü orada Fenerli yok. Ve anlayamadığım, 2. yarıda Andersson oyuna alınıyor, Rapajç dışarıya... Sahada gezinen, hiç bir şey yapmayan Baliç niye dışarıya alınmıyor? Rapajç hiç olmazsa orta yapıyordu.

Fener defansı evlere şenlik. Oyuna topu sokamıyor, devamlı top kaybediyor. Rüştü ile Ogün hâlâ, ısrarla ileriye şişiriyor topu. Şunu anlamadılar, rastgele vurulan bu toplar, tehlike olarak geri geliyor. Savunma ağırlıklı bir takım var sahada, üstelik dediğimiz gibi bunlar çakılı oynuyor. Buna rağmen bunca gol pozisyonuna girdi Adana. Hem de elini kolunu sallaya sallaya ve % 00 pozisyonlara...

Fener, Adana'da her açıdan ezildi. Hem futbol oynama, hem sahaya yayılış, hem topu kullanma, hem fizik, hem de pozisyona girme yönünden...

Sezonun en kötü futbolu
Adana, Fener'den hem fazla koştu, hem çok adamla hücuma çıktı, hem çok iyi top kullandı. Rapajç'in attığı golden sonra oyunu Fener yarı sahasına yıktı. Çok pozisyona girdi, kaçırdı. Adana agresif oynamayı yeğledi.

Hakemin oyunu kesmemesi olumlu. Biraz sertliğe müsamaha gösterdi. Futbolun da adabı, topa sert girmek zaten. Rakibe girmediğin sürece...

Özetle, F.Bahçe berabere kaldıysa, bunun adı mucize. Puan hiç hakkı değildi. Çünkü sahadaki futbol adına yanlışlıklar, kötü ve komik hareketler hep F.Bahçe'den geldi. Beşiktaş maçı dahil, bu kadar kötü oynadıklarına ve ezildiklerine şahit olmadım.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır