kapat

21.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Hülya'dan ikinci vukuat
Hülya Avşar, kendisine resimden anlamadığını söyleyen Prof. Adnan Çoker'i kendini bilmezlikle suçlayarak "Cahillik gider ama eşeklik baki kalır" dedi

Sanat performansı kadar vukuatlarıyla da sürekli gündemde kalan Hülya Avşar'ın akademik çevrelerle tartışması bitmek bilmiyor. Daha önce Özel bir TV kanalındaki bir söyleşide Mimar Sinan Üniversitesi (MSÜ) öğrencilerine "Okumakla adam olunmuyor, eşeklik baki kalıyor" diyerek hakaret ettiği gerekçesiyle 650 milyon lira tazminat ödemeye mahkum edilen Avşar, bu kez de aynı üniversiteden emekli bir profesörü cahillikle suçladı. Avşar, kendisine resimden anlamadığını söyleyen Prof. Adnan Çoker için "Cahillik gider ama eşeklik baki kalır" dedi.

SİYAH-BEYAZ TABLO YOK MU?
Hülya Avşar, önceki akşam Erol Kerim Aksoy Vakfı'nın Zincirlikuyu'daki galerisinin açılışına katıldı. Gazetecilerin fotoğraf çekme talebine "Sarı-kırmızı tablonun önünde olmaz. Bunun siyah-beyazı yok mu?" diye takılarak cevap veren Hülya Avşar orada bulunan MSÜ'den emekli ressam profesör Adnan Çoker'in hışmına uğradı. Sergideki resimleri futbol esprilerine konu yapmasına kızan profesör, "Resimden hiç anlamıyorsunuz. Daha önce de çapınızdan büyük laflar edip profesörlerle tartıştınız" dedi. Ortaya çıkan gerginlik profesörün Erol Aksoy tarafından salondan çıkarılmasıyla sona erdi.

ŞOV YAPMAK İSTİYORLAR
Yaşadığı bu olaya çok sinirlendiğini belirten Hülya Avşar, atv için çekilen "Savunma" dizisinin setinde, yaşanan olayları değerlendirerek sunları söyledi:

"Anlaşılan şov yapmak istiyorlar. Orada bir resmin önünde konuşurken BJK, GS esprisi geçti. Orada o kadar gazeteci ve televizyoncuyu görünce hemen ortaya fırladı. Reklamını yapmak istedi. Belki de programıma konuk olmak istiyordu. Bence bu 'andropoz' rahatsızlığı olan birisi. Kendini bilmez, dengesiz, söyledikleri de çok komik. Benim resimden anlamadığımı söylüyor. Resim sergisine gelen hiç kimse resimden anlamak zorunda değil. Resimden anlanılmaz, hissedilir. Oradaki renklerin bütünlüğü her insanda faklı bir duygu yaratabilir. Bunu söyleyen profesör ise onun cahilliğini gösterir. Daha önce söylediğim laflar için ceza yemiştim. Bin kere ceza yiyeceğimi bilsem yine söyleyeceğim. Cahillik gider ama eşeklik baki kalır. Bu adam da bunun en güzel örneği. Bütün profesörlerin adı lekelenemez. Benim de kayınpederim profesör ama önünde saygıyla eğildiğim, titreyerek konuştuğum birisi. Bence onun profesörlük unvanını elinden almaları gerekir."

KAYA GELSEYDİ DÖVERDİ
Eşi Kaya Çilingiroğlu'nun sergiye gelmekten sonra anda vazgeçtiğini söyleyen Avşar, "İyi ki eşim yoktu. Gelmekten son anda vazgeçti. Gelseydi döverdi. Onun ağzını burnunu dağıtırdı. Sonra da pişman olmazdı" dedi.

Hülya Avşar daha önce de İzmir'de verdiği bir ekonomi konferansı nedeniyle kendisini eleştiren İTÜ Maden Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Kural'la tartışmıştı. Kural, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle Avşar'ı mahkemeye vereceğini söylemiş, ancak sanatçı, programına davet edince olay tatlıya bağlanmıştı.

Bülent İPEK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır