kapat

21.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Sayımı önce Sabah yaptı
Sultanahmet Meydanı'nda pusuya yattık ve turistleri ilginç sayım sorularıyla ilk biz bayılttık

Yarın yapılacak genel sayımdan önce 'turistleri biz sayalım' dedik ve İstanbul'un turist açısından en zengin yeri olan Sultanahmet Meydanı'nın yolunu tuttuk. Amacımız, elimizi çabuk tutup sayımlarda kendilerine sorulacak soruları sayım memurlarından önce yöneltmekti.

Yoğun yağmurdan dolayı sayacak turist bulamadık. Çünkü hepsi kaçacak yer bulmuşlardı kendilerine. Biz de takibi bırakmadık ve turistlerin acıkıp lokantaların yolunu tutacaklarını düşünerek ilk gördüğümüz lokantaya daldık ve yakaladığımız turistleri soru bombardımanına tuttuk:

Giuluo Castellani / İtalya
İlk kurbanımız Milano'da yaşayan 62 yaşındaki Giulio Castellani, 'cinsiyetiniz' sorusu üzerine "Belli olmuyor mu?" dedi. Castellani 'evin reisi kim?' sorusuna ise "Evde eşim dışarıda ben" cevabını verdi. İtalyan turist, 'Ben kul değil vatandaşım. Yarın da sokaktayım' diyerek sokağa çıkma yasağına uymayacağını söyledi.

Hu Shan / Çin
Sokağa çıkma yasağından yakınan Türkler'den daha şanssızı varsa o da ülkemizdeki Çinli turistler... Pazar günü İstanbul'da sayılacak olan Hu Shan, Kasım'da da Çin'deki sayıma katılacak ve dünya nüfusunu kabarık gösterecek. Hu Shan, "Türkler'in halini çok iyi anlıyorum" şeklinde konuşuyor.

Alastair Lang / İngiltere
Ayasofya çıkışında karşımıza çıkan Alastair Lang Londra'da yaşayan bir Galatasaray hayranı. Lang, "Avrupa'da vatandaş patrondur. Demek ki burada devlet vatandaşın patronu. Böyle bir yasağa niye uyuyorsunuz? Bütün Türkler yasağı dinlemeyip dışarı çıkarlarsa bence bir sorun kalmaz" diyerek Türkler'e akıl verdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır