kapat

21.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Kadın polisin intiharı
Kendisi gibi polis olan eşiyle kavga eden Refika Yıldırım beylik tabancasıyla kendini öldürdü...

Muğla'da kendisi gibi polis olan eşiyle tartışan Refika Yıldırım (23), beylik tabancası ile intihar etti Üç ay önce polis okulunu bitiren Refika Yıldırım, okulda tanıştığı Özkan Yıldırım ile evlenmişti. Okulu bitirir bitirmez Muğla'ya tayin olarak göreve başlayan trafik polisi Refika Yıldırım kendisi gibi polis memuru olan eşi Özkan Yıldırım ile beraberliğinden umduğunu bulamadı. Çift her gün sonu gelmez tartışmalara giriyor, bir türlü anlaşma yolunu bulamıyordu. Kavgaları artık o kadar artmıştı ki birbirlerine kızmadan konuşamaz hale gelmişlerdi.

BARIŞTIRMAK İSTEDİLER
Bir yandan yeni işine alışmaya çalışırken bir yandan da evdeki tatsız havaya tahammül etmek zorunda kalan Refika Yıldırım sonunda eşinden ayrılma kararı aldı. Özkan Yıldırım'ın da bunu kabul etmesi üzerine çift bu kararlarını ailelerine de bildirdiler.

Bunun üzerine Refika Yıldırım'ın kız kardeşi Gülşah Kunt ve Özkan Yıldırım'ın annesi Seyhan Yıldırım ile kız kardeşi Seyhan Yıldırım Kötekli Mahallesi'nde oturan Yıldırım çiftini barıştırmak için önceki gece Muğla'ya gitti. Barıştırmak için bir araya gelen aileler arasında çıkan tartışma büyüyünce Özkan Yıldırım kapıyı çarpıp çıkıp gitti. Refika Yıldırım da, evlerinin üst katına çıkarak beylik silahını kalbine dayadı ve tek el ateş etti.

Ailesi tarafından ağır yaralı olarak Özel Yücelen Hastanesi'ne kaldırılmak istenen polis memuru, kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturmaya başlandığı belirtildi. İntihar sebebinin ailevi problemlerden kaynaklandığını belirten Muğla Emniyet Müdürü Muhittin Yegül, "Polis adaylarına verilen eğitim süresi çok kısadır. Liseyi bitiren, 1 yıl okuduktan sonra polis oluyor. Bu süre gerekli olan eğitim için yetersiz" dedi.

Ahmet BAYRAK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır