kapat

21.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Yunan birlikleri Trakya'ya çıktı
NATO eğitim tatbikatları çerçevesinde dün, Yunan deniz piyadeleri Saros Körfezi'nden Keşan'ın Mecidiye sahiline çıktı

NATO'nungüney bölgesinde yürütülen tatbikatların başlıcalarından, Destined Glory 2000 (Ufukta zafer var) tatbikatının ikinci bölümü Edirne'nin Keşan ilçesine bağlı Mecidiye sahilinde gerçekleştirildi. NATO Müşterek Güney Bölgesi Komutanlığı tarafından planlanan, amfibi eğitim tatbikatını yöneten İngiliz Yarbay Jeremy Robbins, tatbikata 70 müttefik ülke gemisi, 70 helikopter ve 13'ü nakliye uçağı olmak üzere 100 uçağın katıldığını belirtti.

Tatbikat içinde 5 taburun yer aldığını kaydeden Robbins, "Bugün Yunan kuvvetlerinin karaya çıkışı ve Türk kuvvetlerinin keşif harekatı tatbik edilecek. Tatbikata katılan ülke birliklerinin, birlikte çalışmalarını bugüne kadar gördük. Tatbikatta oldukça büyük mesafe katlettik" diye konuştu.

EN 'CANLI' TATBİKAT
Yunanistan amfibi kuvvetlerine ait 2 çıkarma aracı, 127 kişiyle Saros Körfezi'nden Mecidiye sahiline indi. Yunan kuvvetleri sernaryo gereği, sahilde düşman işgalindeki bölgede ilerleyerek başarıyla bu görevlerini tamamladı.

Harekat, 27 Yunanlı gazeteci tarafından izlenirken bazı televizyonlar da canlı yayın yaptı. 25 Ekim'e kadar sürecek tatbikata, Güney Avrupa Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlıklarının da destek vereceği bildirildi.

Murat KEKLİKÇİ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır