kapat

21.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Kalem silahlara rağbet yoğun
Habur sınır kapısında ele geçirilen kalem silahların suikast için mi, yoksa meraklısı için mi yurda sokulduğu anlaşılamadı

Birkaç yıl önce bir James Bond filmi sahnesinde izlemiştik. Bond, elindeki dolmakalem şeklindeki silahla bir anda düşmanından paçayı sıyırıyordu. Kısa bir süre önce sadece filmlerde görebildiğimiz bu "kalem-silah" şimdi gerçek yaşamda yerini almaya başladı. Jandarma Genel Komutanlığı'na yapılan bir ihbar üzerine Habur sınır kapısında gerçekleştirilen ve halen devam eden operasyonlar sırasında, 2 ayrı parti halinde kamyonla Türkiye'ye sokulmaya çalışılan toplam 21 adet kalem silah ele geçirildi. Her iki sürücünün sorgusu sürerken; olayla bağlantılı olarak bazı kişiler gözaltına alındı. Soruşturma, son derece gizli biçimde yürütülüyor.

SİLAH OLDUĞU ANLAŞILMIYOR
Türkiye'de, 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Yasası'na göre taşınması yasak olan kalem silahlar suikast amacıyla hazırlanıyor ve tek mermi alabiliyor. Dolmakalem görüntüsündeki silahlar, bir bakışta fark edilmiyor ve kısa mesafeden etkili oluyor. Son günlerde silah trafiğinin artması sonucu Habur'da arttırılan önlemlerle ele geçirilen bu silahların, şeriat yanlısı Hizbullah örgütünce, üst düzey yöneticilere yönelik ses getirecek suikastlerde kullanılmak üzere getirtildiği ileri sürülüyor.

MERAK EDEN DE ÇOK
Yerel kaynaklar, böyle bir iddiayı doğrulamazken, "Elde, Başbakan gibi çok üst düzey yöneticilere yönelik böyle bir suikast hazırlığı olduğu yönünde bilgi yok. Ancak, daha alt kademede olan, Hizbullah örgütüne yönelik operasyonları yönetip yönlendiren yetkililere yönelik böyle bir suikast hazırlığının olduğu biliniyor" diyor. Yetkililer, bu silahların, yöre insanındaki 'merak' nedeniyle de talep gördüğünü söylüyor.

Mürsel ACAY


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır