kapat

21.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Ecevit'ten Clinton'a Dostumuz kalacaksın
Başbakan Bülent Ecevit, Sözde Ermeni soykırım tasarısının Temsilciler Meclisi Genel Kurulu'ndan geri çekilmesinde büyük payı olan Amerika Başkanı Bill Clinton'a dün kaleme aldığı mektubunda teşekkürlerini sundu.

Başbakan'ın Clinton'a gönderdiği mektupta Clinton'ın Türkiye'nin gerçek dostu olarak anılacağının altı çizildi. İşte mektubun çevirisi:

Sayın Başkan,
Türkiye aleyhine haksız bir karar tasarısının Temsilciler Meclisi'nden geçmesini önlemek üzere, çalışma arkadaşlarınızla birlikte, göstermiş olduğunuz gayret için, size, Türk halkının ve hükümetimizin yürekten şükranlarını sunarım.

Sizin kararlı girişimleriniz tasarısının geri çekilmesine etkin katkıda bulunmuştur. Türk-Amerikan stratejik ortaklığı, dostluğu ve dayanışması, bu başarı nedeniyle yeni bir ivme kazanacaktır.

Siz her zaman Türkiye'nin gerçek bir dostu olarak anılacaksınız.

En iyi dileklerimi ve içten saygılarımı sunarım.

Kıvrıkoğlu'ndan teşekkür
Öte yandan bir teşekkür mektubu da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu tarafından kaleme alındı. Tasarının Temsilciler Meclisi Uluslararası İlişkiler Komitesi'nde onaylanmasından sonra Amerika Genelkurmay Başkanı Henry Shelton'ın davetini erteleyerek misilleme yapan Kıvrıkoğlu, Shelton'ın tasarının geri çekilmesinde büyük rol oynaması üzerine Amerikalı meslektaşına bir teşekkür mektubu gönderdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır