kapat

21.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Borsa sanayiye dönüyor
Endeks 14 bin seviyesini ikinci denemesinde de geçemedi. Lokomotif hisselerden çıkan para, sanayi şirketlerine yönelmeye başladı

Dünya borsaları Nasdaq'taki hızlı çıkışın ardından toparlanma yaşıyor. Ancak piyasalarda henüz "U" dönüşü sinyali yok

Son bir ayda yüzde 31 yükselen borsada hisse değişimleriyle birlikte dalgalanma da artmaya başladı. Endeks dün gün içinde yüzde 3.87 yükselişe ulaşıp 14.059 çıktıysa da kapanışa yakın gelen satışlarla bu primini koruyamadı. Haftanın son gününü yüzde 0.35 artışla 13.581 puandan kapadı.

YÜKSELİŞ DURUYOR
Son birkaç gündür iyice belirginleşen sanayi hisselerine yöneliş dün de devam etti. Sanayi Endeksi yüzde 1.13 çıktı. Buna karşın holding ve banka hisselerindeki gerileme Mali Endeksi yüzde 0.19 düşürdü. Borsadaki kağıt değişimi endeksi sürükleyen İMKB-30 hisselerinden sanayi sektöründeki orta ölçekli senetlere yöneliyor. Bu önümüzdeki günlerde piyasanın görüntüsünü değiştirecek. Çünkü yönelinen hisselerin, borsa endeksi üzerinde lokomotifler kadar etkisi yok. Bu da yükseliş piyasanın geneline yayılsa ve birçok hissenin fiyatı artsa bile endeksteki hızlı yükselişin yavaşlamasına neden olabilir. 14.000 puanı iki denemesinde de geçemeyen borsada yükselişin ilk dalgasının tamamlandığı yönünde sinyaller var. Piyasa bir süre 13.000-14.000 aralığında yatay seyre girebilir. Borsadaki yükseliş dalgasına sonunda faiz piyasası da ayak uydurdu son bir aydır yüzde 37-40 aralığında seyreden bono faizleri dün gelen hızlı alımlarla yüzde 35'li seviyelere indi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır