kapat

21.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Medyada dev işbirliği
Park Grubu, yazılı ve görsel basında Türkiye'nin önde gelen şirketler topluluğu olan Bilgin Grubu'yla ortaklık kurdu

Tiraj, rating, teknoloji ve içerik kalitesinde Türk medyasının lider yayın organlarına sahip olan Bilgin Grubu, Park Grubu'yla dev bir işbirliğine gitti. Enerji, madencilik ve hizmet sektöründe büyük yatırımları olan Park Grubu Bilgin Grubu'yla yüzde 50'şer payla ortaklık kurdu.

Yazılı basında Türkiye'nin en yüksek tirajlı gazetesi SABAH, televizyon yayıncılığında atv ve aralarında Aktüel, Para, Esquire ve Cosmopolitan'ın da bulunduğu 32 dergiyle alanlarının önde gelen yayın organlarının sahibi olan Bilgin Grubu, bu dev işbirliğinin yaratacağı sinerjiyle büyük güç kazandı.

ENERJİYE YATIRIM
Bilgin Grubu ile kurduğu ortaklıkla medya sektörüne giren Park Grubu'nun, özellikle enerji, madencilik ve hizmet sektörlerinde önemli yatırımları bulunuyor. Enerjide 960 megawatt kurulu kapasiteye sahip olan Park Grubu Türkiye'deki toplam elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 4'ünü karşılıyor.

Park Grubu madencilikte de dünyanın bir numaralı kuruluşlarıyla işbirliği yapıyor. Açık alan madenciliğinde Rhein-Braun, kapalı alan madenciliğinde RAG, Park Grubu'nun ortaklık yaptığı Alman sermayeli dev maden şirketleri.

Otel işletmeciliğinde Alman Dorint zinciriyle ortak olan Park Grubu, havayolu şirketlerine yer hizmetleri veren Havaş'ın da büyük ortağı. Park Grubu'nun Havaş'taki partneri ise ünlü Swissair. Bilindiği gibi Swissair, aralarında Türk Hava Yolları'nın da yer aldığı Qualiflyer Grubu'nun liderliğini yapıyor.

Park Grubu'nun liman ve marina işletmeciliğinde de önemli yatırımları bulunuyor.

CİNER: SİNERJİ YARATIR
Park Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner, bu dev işbirliğinin medyada yeni hamlelerin habercisi olduğunu belirtti. Ciner, dün imzalanan anlaşmadan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Uzun süredir takdirle izlediğim, Türk basınında yeniliklerin öncüsü Sayın Dinç Bilgin'le kurduğumuz bu yeni yapılanmanın her iki gruba da büyük sinerji sağlayacağına inanıyorum. Bu sinerji sayesinde, Türk basınında çıtayı her gün daha yükseğe çıkartan SABAH Grubu'nun yeni hamlelere imza atacağına ve kârlılığını daha da artıracağına kuşkum yok."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır