kapat

21.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
KISA KISA KISA

7 aylık doğan bebeği tuvalete attı
Almanya-Polonya sınırındaki Frankfurt an der Oder kentinde, bebeğini tuvalette öldürdüğü gerekçesiyle 22 yaşındaki Simone Z. hakkında soruşturma başlatıldı. 7 aylık hamile olan Simone Z. ağır iç kanamalarla hastaneye yatırılmış ve ancak bebeğinin ana rahminde olmadığı tespit edilmişti. Olayı araştıran polis, genç kadının oturduğu evde yaptığı araştırmalarda, kanalizasyon borusunda 7 aylık doğan bebeğin cesedini buldu.

Türkiye imajını değiştirmeli
32 yaşındaki Fadime Örgü, Hollanda parlamentosundaki iki Türk milletvekilinden biri. Liberal Parti milletvekili olan Örgü, Türkiye'nin AB adaylığı konusunda temkinli konuşuyor: "Diyalog çok önemli. Ancak bence Türkiye ilk olarak imaj değiştirmeli, tanıtımını yapmalı. Türk gençlerinin Avrupa'yla diyalog kopukluğu var" dedi. Ülke polikitasının nabzını tutan bir partiden siyasete girmesini, "80'li yıllarda Hollanda'ya gelen jenerasyonla aynı fikirleri savunmuyordum. Onlar buradaki problemler yerine Türkiye'nin iç sorunlarını gündeme getiriyorlardı. Fikirleri bana ters düştü" sözleriyle açıklıyor.

"Özal, Kıbrıs'tan asker çekecekti"
Yunanistan Dışişleri eski Bakanı Karolos Papulias, eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Yunanistan'ın eski Başbakanı Andreas Papandreu ile gizli bir anlaşma imzaladığını açıkladı. Papulias'a göre, Özal bu anlaşmayla Kıbrıs'tan tüm güçlerini çekmeyi kabul etti. İlk etapta 5 bin asker geri çekilecekti. Özal'ın ölümüyle son bulan anlaşmanın ne zaman imzalandığı bilinmiyor. Şimdiki Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu da "Anlaşmadan haberim var" dedi.

Clinton çok iyi iş yaptı
Amerika'nın Ankara büyükelçisi Robert Pearson şunları söyledi:

Başkan Clinton da dahil olmak üzere hükümet, doğrudan ve kesinlikle bu tasarıya karşı çıkmaktadır. Oradaki büyükelçiliğiniz ve milletvekillerinizin ziyaretinin büyük yardımı dokundu. Amerikan şirketlerinden, Türk şirketlerinden ve Türkler'den elbette çok sayıda mektup vardı. Ve tüm bu çabalar, bu sonucu doğurdu. Biz de sizin kadar memnunuz. Başkan Clinton'ın mektubunun çok net, sert ve açık olduğunu düşünüyorum. İnsanlara belki de ne yaptıklarını ve sonuçlarına göstermeye çalıştı. Çok iyi bir iş yaptığını düşünüyorum.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır