kapat

21.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
'Lütfen elimi kesin'
Fransız doktorların 13 saat uğraşıp el nakli yaptığı Yeni Zelandalı eski mahkum, "Bu el ruh dengemi bozdu. Ne olur kurtarın beni ondan" diye yalvarıyor

Yaklaşık iki yıl önce ameliyat edilen 50 yaşındaki Clint Hallam, yeni eliyle daha fazla yaşamak istemediğini belirterek, elin bir an önce kesilmesini istedi.. Eli kullanmaya devam edebilmek için sayısız ilaç almak zorunda olduğunu söyleyen Hallam, "Aldığım ilaçlar sürekli mide bulantısına, kilo kaybetmeme ve şeker hastalığına oldu. Üstelik bu el hiçbir işe de yaramıyor. Ömrümün geri kalanını böyle geçirmek istemiyorum" diyor. Hapisteyken elini elektrikli testereye kaptırıp 13 yıl sakat yaşayan Hallam'a motosiklet kazasında ölen bir adamın eli nakledilmişti.

DOKTORLAR ÇOK KIZGIN
Öte yandan ameliyatı gerçekleştiren doktor ekibi, şimdilik Hallam'ın bu isteğini gerçekleştirmeyi reddediyor. Fransa'nın Lyon kentindeki Herriot Hastanesi doktorlarından Michel Dubernard ve ekibi, elini kurtarmak için hiçbir girişimde bulunmayan Hallam'ı eleştiri bombardımanına tutuyor. Hallam'ın kontrollerine gelmediğini ve ilaçlarını aksattığını belirten doktorlar, "Clint Hallam'a büyük bir şans verdik ama o bunu değerlendirmeyi reddetti. Dünyada Hallam'ın yerinde olmak isteyen yüzlerce insan var. Onun için bu kadar emek harcandığı için çok üzgünüz. Gerçekten kötü bir örnek oldu" diye konuştu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır