kapat

21.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
'Cuma yasağı' kanlı bitti
İsrail askerleri, olay çıkmaması için el-Aksa'daki Cuma namazına girişleri kısıtladı. Bunun üzerine başlayan çatışmalar birçok kente sıçradı

İsrail ve Filistin arasında Mısır'daki Şarm el-Şeyh zirvesinde ateşkes ve çatışmaların durdurulması konusunda varılan anlaşma kağıt üzerinde kaldı. Önceki gün Nablus'ta Filistinliler'le İsrailli yerleşimciler arasında çıkan çatışmanın ardından dün de birçok kentte kan aktı. Nablus ve Ramallah, yine en şiddetli çatışmalara sahne oldu. Anabta, Beyt Sahur ve Salfit kentlerindeki çatışmalarla birlikte dünkü olaylarda toplam 10 Filistinli öldü, yaklaşık 85 Filistinli de yaralandı.

BARAK BARIŞA 'ARA VERDİ'
Olaylar, İsrail askerlerinin el-Aksa'ya geçtiğimiz hafta olduğu gibi yine 40 yaşın altındakilerin girişini yasaklamasıyla başladı. Kargaşa, sokaklarda gösterilere ve şiddetli çatışmalara dönüştü. Bunun üzerine İsrail Başbakanı Ehud Barak, barış sürecini "gerektiği kadar bir süre için" askıya alma kararı aldıklarını açıkladı. Barak, kararın bugün Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenecek Arap zirvesinden sonra resmen açıklanacağını belirtti.

Barak'ın bu açıklamasına, Arafat'tan hemen yanıt geldi: Bu beklediğimiz açıklamaydı. Bu, Arap liderlerine hitap eden küstahça bir açıklamadır ve karşılık vermeye hazırız. Arap ulusunun çocukları, bir açıklamadan daha güçlüdür...

Barak'ın, Müslümanlar'ın kutsal mekanı Haram-ı Şerif ziyaretiyle çatışmaların başlamasına neden olan sağcı muhalefet partisi Likud'un lideri Ariel Sharon'la dün acil bir görüşme yapması, Ortadoğu barışı için endişeleri yeniden artırdı. Birlikte acil durum hükümeti kurmaları gündeme gelen Barak ve "Lübnan Kasabı" lakaplı Sharon'un Filistinliler'in Şarm el-Şeyh zirvesinde alınan ateşkese uymaması üzerine toplantı yaptığı belirtiliyor.

Ali ÖZLÜER


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır