kapat

21.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Matra programı en önemli konu
Gelecek yıl başlatılacak MATRA programı, yatırımcıların büyük ilgisini çekiyor

Başbakan Kok'un çantasındaki en önemli ve merak edilen konu, Hollanda hükümetinin geliştirdiği MATRA programı. Türkiye'ye AB yolunda yardımcı olmak isteyen Hollanda Başbakanı program yetiştiği takdirde Türkiye ziyaretinde imzaya açacak. Yalnızca hükümetler arası değil, sivil toplum kuruluşları arasında da işbirliği içeren MATRA programına neler dahil olacak? İmzalanır imzalanmaz hayata geçecek olan programa göre, iki ülke gazetecileri fikir alışverişlerinde bulunacak, Hollandalı yatırımcılarla Türkler bir araya getirilecek, yerel yönetimlere maddi manevi yardımcı olunacak. Spordan, ekonomiye her alanda işbirliği anlamına gelecek olan MATRA için ayrılan yıllık bütçe hakkında açıklama yapılmadı.

Öte yandan Hollanda Gizli Servisi'nin 1999 raporuna göre PKK'nın ülkedeki faaliyetlerine gün geçtikçe darbe vuruluyor. PKK militanlarının insan haklarını öne sürerek giriş yaptığı ülkelerin başında Belçika'dan sonra Hollanda gelse de, raporda PKK'nın etkinliğini kaybettiği dile getirildi.

Hollanda Gizli Servisi'nin 1999 yılı rakamlarına göre, İslami kesim 16 milyon nüfuslu ülkenin yüzde 5'ini oluşturuyor. Ülkede 160'ı Türkler'e ait tam 400 cami bulunuyor. Radikal İslamcılar sayıları 10'u geçmeyen bazı camilerde aktiviteler yapıyor. Ancak konuyla ilgili bir açıklama yapan Hollanda İçişleri Bakanlığı yetkilileri bu camilerin Türk camileri olmadığının altını çiziyorlar.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır