kapat

18.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Komisyon iddiası istifaya götürdü
Komisyon karşılığı iş takibi yaptığı iddia edilen DSP İstanbul Milletvekili Bülent Ersin Gök, partisinden istifa etmek zorunda kaldı

DSP İstanbul Milletvekili Bülent Ersin Gök hakkında, bazı kamu ve vakıf arazilerinin düşük bedelle kiralanmasını sağlama karşılığında dolar üzerinden komisyon aldığı iddiaları, istifayla sonuçlandı. Bu iddiaların yanı sıra Gök'ün danışmanı Musa Kocaman ve koruma polisinin de bulunduğu gizli kamera görüntüleriyle ilgili bilgiler dün öğle saatlerinde Başbakan Bülent Ecevit'e ulaştı. Yolsuzluklara karşı hassasiyeti ile tanınan Başbakan Ecevit iddiaların doğru olup olmadığı aydınlanıncaya kadar Gök'ün istifa etmesinin doğru olacağı değerlendirmesini yaptı. Ecevit, kurmayları aracılığıyla Gök'ten istifa etmesini istedi. Dün TBMM'de iletilen bu istek üzerine Gök istifasını vermek zorunda kaldı. Gök saat 18.30 sıralarında Meclis Başkanlığı'na verdiği dilekçesinde "Gördüğüm lüzum üzerine partimden istifa ediyorum" demekle yetindi.

KARŞILIKSIZ ÇEK OLAYI
Gök, daha önce de karşılıksız çek iddiasıyla gündeme gelmişti. Bir işadamından borç para alan Gök'ün borç karşılığında verdiği çek karşılıksız çıkınca toplam 3 milyar 860 milyon liralık borcunu ödeyemediği için maaşına haciz geldiği bildirilmişti.

1951 Afyon doğumlu olan Bülent Ersin Gök, Anadolu Üniversitesi Kimya Mühendisliği Fakültesi mezunu. Bir dönem güreşle uğraşan Gök, özel sektörde genel müdürlük, müteahhitlik, müzik prodüktörlüğü, emlakçılık gibi işlerden sonra kuyumculuk yaptı. İstanbul Galleria'daki mağazasında sosyeteye ve sanat dünyasına mücevher satan Gök, geçtiğimiz aylarda bir röportajda sanatçı İbrahim Tatlıses'in yatırım danışmanlığını söylemişti.

Ecevit: İstifasını biz rica ettik
Başbakan Bülent Ecevit gazetecilere Gök'ün istifasıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"İstanbul milletvekilimiz sayın Bülent Ersin Gök istifa etti. Aslında, istifasını kendisinden biz rica ettik. Çünkü kendisi, hakkında bazı iddialar ortaya atılıyordu. Bunlar ne kadar doğrudur bilemeyiz. Fakat biz DSP olarak, bu konularda çok duyarlıyız, titiziz. Onun için kendisinden rica ettik, 'bir süre ayrıl, bu iddialar ne kadar doğrudur, ne kadar değildir, ortaya çıksın. Aslı olmadığı anlaşılırsa, yine sizinle birlikte çalışırız' dedik. Ricamızı kabul etti. Mesele budur."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır