kapat

18.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Başesgioğlu şanslı
TBMM Başkanlığı için 3. tur oylamadan da sonuç çıkmazken ANAP'lı Başesgioğlu 260 oyla ipi göğüslemeye yaklaştı, 251 oyda kalan İzgi umudunu bugüne saklıyor

TBMM Başkanlığı için dün yapılan üçüncü tur oylamadan da sonuç çıkmazken ANAP'lı Murat Başesgioğlu ipi göğüslemeye yaklaştı. TBMM Başkanlığı üçüncü tur oylaması öncesi Fazilet Partisi'nin adayı İsmail Alptekin ile DYP'nin adayı Turhan Güven, adaylıktan çekildiklerini açıkladılar. Böylece üçüncü tura, ANAP'ın adayı Murat Başesgioğlu, MHP'nin adayı Ömer İzgi ve bağımsız aday Mail Büyükerman çıktı.

DYP lideri Tansu Çiller'in, ANAP adayı Başesgioğlu ile yaptığı baş başa görüşmede verdiği destek sözü, ANAP'ta kazanma havası yarattı. Başesgioğlu, Meclis'e, aldığı destek vaadinin sevinciyle girdi. Oylamada, Başbakan Ecevit, Yardımcıları Bahçeli ve Hüsamettin Özkan Bakanlar Kurulu sıralarında yan yana oturdu. Oylamaya 40 dakika geç gelip direk oyunu kullanan Yılmaz da daha sonra Bahçeli ve Ecevit'in yanına gitti.

YAZICI YANILTTI
Oyların sayımı sırasında DSP'li Cahit Savaş Yazıcı, Başbakan Ecevit'in yanına gelerek Ömer İzgi'nin önde gittiğini söyledi. Yazıcı'dan bilgi alan Ecevit ve Özkan da Bahçeli'yi kutladı. Ecevit'in kutlamasına Bahçeli gülümseyerek karşılık verdi. Sonuçlar açıklandıktan sonra ise gülen yüzler asıldı.

3. tur oylamaya DSP'den 9, DYP'den 6, MHP'den 3, ANAP'tan 2 ve FP'den de 1 olmak üzere toplam 21 milletvekili katılmadı.

3. tur oylamada Başesgioğlu 260, MHP adayı Ömer İzgi ise 251 oy aldı. Başesgioğlu'nun başkanlığa daha yakın bir sonuca ulaşması ANAP'ta sevinç yaratırken, MHP'li vekillerde hayal kırıklığı hakimdi. Ancak MHP adayı İzgi basın mensuplarının "Umudunuz var mı?" sorusuna "Ne umudu, seçimi kazanıyoruz" diye yanıt verdi. İzgi, oylamaya katılmayan milletvekillerinin bugünkü oylamaya gelmesiyle seçimi kazanacağını söyledi.

3. TURDA OYLAR NASIL DAĞILDI
Adaylar1. tur2.tur3. tur
Ömer İzgi (MHP)197238251
Murat Başesgioğlu (ANAP)159124260
Yılmaz Karakoyunlu (ANAP)80çekildi
Turhan Güven (DYP)5157çekildi
Ertuğrul Yalçınbayır (ANAP)1412çekildi
İsmail Alptekin (FP)466çekildi
Mail Büyükerman (Bağımsız)341
Boş 10156
Geçersiz654
Katılan milletvekili524521522


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır