kapat

18.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Evde olmayan ihbar edilecek
Genel Nüfus Sayımı öncesi belediyeler kentlerinin nüfusunun sağlıklı olarak ortaya çıkmasına yönelik çeşitli önlemler alıyorlar.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, ilçe dışına çıkışları engellemek için "Alo Kaçan Hattı" adı altında bir ihbar telefonu açıldı. Gölbaşı Belediye Başkanı Cevdet Kara, sayımıda vatandaşların ilçe dışına çıkmalarını engellemek için çeşitli tedbirler aldıklarını belirterek, bunlardan birinin, (4841082) numaralı telefonun "Alo Kaçan Hattı" olarak tahsis edilmesi olduğunu bildirdi.

Kara, sayımda Gölbaşı dışına çıkan vatandaşları, "Doğalgaz bağlanmayacak, belediye yardımları ve sosyal haklardan mahrum kalacak, 65 yaşındaki kişilerin toplu taşıma kartı iptal edilecek, kaçtıkları tespit edilen kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacak" diyerek tehdit etti.

'KALICI KONUT VERMEM'
Bolu'da Belediye Başkanı Yüksel Ceylan da, Bolu'da sayılmayanlara yaptıracakları kalıcı konutlardan vermeyeceklerini bildirdi. Ceylan, "2 depremi birden yaşayan ve daha sonra evleri yıkıldığı için başka kentlere yerleşen hemşerilerimiz, doğdukları kente sayılmak için dönsünler ki, depremde yıkılan Bolu tekrar eski güzel günlerine onların da katkıları ile dönsün" dedi.

Ceylan, genel nüfus sayımına Bolu'da katılmayanların, belediye tarafından yaptırılacak 5 binin üzerindeki kalıcı konut hakkından muaf tutulacaklarını belirterek, "Bolu'da sayılmayanlara kalıcı konut yok" dedi. Başkan Ceylan, nüfus sayımı için "Depremde terk etmediğin kenti, nüfus sayımında da terk etme" gibi çağrıların yer aldığı afiş ve pankartlar hazırlattı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır