kapat

18.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Antalya'daki turiste nüfus sayımı hapsi
Sayımda Antalya'daki turist de sokağa çıkamayacak. Antalya Nüfus Müdürlüğü, 250 bin turisti sayıp nüfusu yüksek göstermeyi ve İller Bankası'ndan kente ayrılan ödeneği artırmayı planlıyor

Önümüzdeki Pazar günü yapılacak nüfus sayımı, Antalya'daki turist için bir işkence gününe dönüşecek. Kentteki 250 bin turisti saymayı planlayan Antalya Nüfus Müdürlüğü, onları da sokağa çıkma yasağına dahil etti. Böylece turistler o gün otellerinde kalıp, sayım görevlisinin gelmesini bekleyecek.

Antalya ve ilçe belediyelerin önerilerini dikkate alan İl Nüfus Müdürlüğü aldığı bu kararla, İller Bankası'ndan kent için ayrılan ödeneği artıracak. Akdeniz Otelciler Birliği'nin rakamlarına göre 22 Ekim'de ildeki otellerin doluluk oranı yüzde 90. Bu da yaklaşık 250 bin turist demek. 250 bin turist de il nüfusuna yüzde 10'luk bir katkı sağlayacak.

GİDEN TURİST BİLE SAYILACAK
Antalya Vatandaşlık ve Nüfus Müdürü Şerafettin Duman, turistlerin bir kısmının Pazar günü olması dolayısıyla ülkesine döneceğini, ancak dönmeden önce mutlaka sayılacağını, aynı şekilde o gün gelen turistlerin de yine sayıma dahil edileceğini belirtti. Duman, sadece gruplar halinde düzenlenen turlarla dışarı çıkılabileceğini kaydetti.

Turist ağırlayan sahil belediye başkanları kararı memnuniyetle karşıladı. Akdeniz Belediyeler Birliği Başkanı Mehmet Atay, Antalya'nın 8 ay turizm yapılan bir il olduğunu hatırlatarak, nüfus sayımında turistlerin de sayılmasınının kent nüfusuna yüzde 10'luk katkı sağlayacağını söyledi. Atay, "Belediyeler turistlere de tıpkı vatandaş gibi hizmet veriyorsa, onların da nüfusa dahil edilmesi ve belediyelerin ödeneklerinin artmasına katkıda bulunmaları doğaldır" dedi.

SIKINTI İÇİNDEYİZ
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kumbul da, turistlerin nüfusa dahil edilecek olmasından memnunluk duyduklarını bildirdi. Kumbul, turizm belediyelerinin ödenek açısından sıkıntı içerisinde olduğunu hatırlatarak, kent nüfusunun en yoğun sezondaki şekliyle düşünülmesi gerektiğini bildirdi. Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ise "Bu kararın çıkmasından memnunluk duyduk. Alanya'daki 70 bin turist yüzde 25 katkı sağlayacak" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır