kapat

18.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Gelin aldık, adı Nataşa
Adanalı toprak ağası Cevdet Alıç, turizmci oğlu Gökhan'ı, güzeller güzeli avukat Nataşa Koulintseva ile Moskova'da yapılan dillere destan bir düğünle evlendirdi

Adanalı Cevdet Alıç pamuk ekili geniş arazileri olan varlıklı bir çiftçi. İki kızı, bir oğlu var. Oğlu Gökhan, Adana'da liseyi bitirdikten sonra üniversite sınavlarını kazanamayınca yurtdışında okumak için arayış içine girdi. Sonra Moskova'da çok sayıda Türk öğrencisinin de eğitim gördüğü Halkların Dostluğu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okumaya karar verdi.

Mezun olunca da aynı sınıfta okurken tanıştığı ve birlikte turizm işine atıldığı Nataşa Koulintseva ile evlenmeye karar verdi. (Moskova'da limuzinin içinde gelini almak için evine gidiyoruz. Cevdet Alıç'a soruyorum: Senin oğlanın bir Rus kızıyla evleneceği aklının ucundan geçer miydi?" diye... Cevabı aynen şöyle oldu: Yok vallahi, biz oğlanı buraya okumaya gönderdik, 'Evleneceğim' dedi. Kızı görünce gıkımız çıkmadı. Gelinimiz çok güzel, çok da hanım doğrusu... Asıl kararı eşim Ayten Hanım verdi. Gelini beğenmeseydi, bizim oğlan Nuh dese annesi peygamber demezdi.)

'NE DE OLSA ADANALIYIK'
Gelelim nikah gününe... Gökhan'ın akrabaları iki gün öncesinde Aeroflot'tan kiralanan özel bir uçakla Moskova'ya getirildi. Nikah günü sabahın erken saatlerinde evde bir telaş başladı. Kızkardeşleri Gökhan'ı kendileri hazırladı. Siyah smokinini giyen Gökhan damat havasına girdi. Dışarı baktığımda sıra sıra limuzinlerin beklediğini gördüm. 'Bunlar sizin için mi?' diye sordum. Gökhan cevap verdi: "Adanalıyık abi..."

Bu arada Gökhan'ın arkadaşları kapının önünde ellerinde şampanya şişeleriyle bekliyorlardı. Oğlan tarafı aşağıda belirince şampanyalar birbiri ardına patladı. Hepimiz limuzinlere yerleştik. Ben, damat ve ailesinin olduğu limuzindeydim. Yol boyunca Cevdet Ağa oğlunun şerefine şampanya patlattı.

Rus geleneklerinin gerektirdiği engeller de geçildi ve çile bitti. Anne ve babası, Nataşa'yı gözleri buğulu bir şekilde yakışıklı damat Gökhan'a teslim etti.

KAYINPEDERİN KEBAP AŞKI
Alıç Ailesi, Rus dünürlerini diledikleri zaman gelmek üzere Adana'ya davet etti... Rus Baba da, bir özlemini dile getirdi:

"Bol acılı Adana kebap..."
Daha önceki gelişinde yediği Adana kebabın tadı belli ki hala damağındaydı.

Birbuçuk saatte nikah dairesine vardık. Şık bir salondu. Onbeş dakikada Rus kız Adanalılar'ın oluverdi. Sonra soluğu Kızıl Meydan'da aldık... Moskova Hatırası çektirdik. Oradan da Zafer Anıtı'nın bulunduğu meydana gittik. Burada bizi 6 kişiden oluşan bir orkestra bekliyordu. Ne yaptık ne ettik onlara 'Aman Adanalı, canım Adanalı' şarkısını çalmayı öğrettik. Adanalı düğün alayı da fırladı meydana, göbek atmaya...

PİSTTE HİZMET
Sıra düğün yemeğinin verileceği Ottoman Restoran'a gitmeye geldi. Ottoman adından da anlaşılacağı gibi bir Osmanlı restoranıydı. Birbirinden güzel garsonlar hizmet ediyordu. Bu kızlar gecenin ilerleyen saatlerinde damsız erkek konuklara pistte de eşlik edeceklerdi.

Eğlence geç saatlere dek sürdü. Geline bol bol takı takıldı. Ancak damadın annesi, asıl takı merasiminin Adana'daki düğünde yapılacağını söyledi.

1-VOTKA YOKSA
Meğer Rus gelenekleri damadın canını çıkarmaya yönelikmiş. İlk olarak Gökhan'ın yolunu kesen komşusu votka almadan geçiş izni vermedi.

2-DUDAK İZİ TESTİ
Yakın arkadaşı, Nataşa'nın dudak izini tanıması şartıyla damadı bıraktı.

3-KAHVE YERİNE SU
Gökhan üçüncü teste yabancı değildi. Tuzlu kahve yerine tuzlu suyu dikti.

4-KISA ÇÖPÜ BUL, KAZAN
Milli damadımız, son testte oldukça zorlandı. Bir elmaya saplı onlarca kibrit çöpü içinde kısa çöpü bir türlü bulamayan Gökhan, ruble dolu zarfla bu engeli de aştı ve mutlu sona ulaştı.

YARIN
Nataşa, bir Türk'le evlenen ne ilk ne de son Rus

Mehmet Sarışın Türkler'e gönül veren Ruslar'ı yazdı.

'Rus Yengelerimiz' dizisi yarından itibaren SABAH'ta

MEHMET SARIŞIN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır