kapat

18.10.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
banner
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

YeniBinyil
Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Telsim
Arazi mafyası ahtapot gibi
Antalya'da çökertilen arazi çetesinin işbirlikçisi polis çıktı. Diğer destekçileri de belediyecilerle tapucular İstanbul ve Tekirdağ'da mafyaya arazi sağlamak için 346 şaibeli karar verdiği belirlenen hakim yargılanıyor

Antalya'da polis, mafya, siyasetçi ve bürokratları kullanarak büyük arazi vurgunu gerçekleştiren mafyanın bağlantıları tek tek ortaya çıkarılıyor. Antalya'nın en değerli arsalarına sahip Çalkaya Beldesi sınırları içindeki Hazine ve ölmüş kişilere ait arazileri usulsuz yöntemlerle ele geçiren çetenin üst düzey polis müdürleri, belediye başkanları, bürokratlar ve siyasetçilerle işbirliği içinde olduğu belirlendi. Susurluk'u andıran ilişkiler yumağını ortaya çıkaran soruşturma Çalkaya Belediye Başkanı SüleymanYılmaz hakkında İçişleri Bakanlığı'na yapılan bir ihbarla başladı. 10 günlük soruşturmada Belediye Başkanı Yılmaz'ın arazi mafyası olarak nitelendirilen Erkan Karaçayır ile ilişkili olduğu ortaya çıktı.

ÇORAP SÖKÜĞÜ GİBİ
Soruşturma sonucunda Belediye Başkanı Yılmaz , Belediye Fen İşleri Müdürü Sadi Namal, Yazı İşleri Müdürü Neriman Çoban ve müteahhit Muharrem Kurucu'nun, Çalkaya sınırları içerisindeki Hazine arazilerini, sahte encümen kararı ve sahte imzayla evrak düzenleyip farklı kooperatiflere satarak zimmetlerine para geçirdikleri tespit edildi. Bu tespitin ardından gözaltına alınan başkan ve bazı belediye meclis üyeleri arazileri mafya üyeleri ile ilişikili olarak ve organize şekilde ele geçirdiklerini itiraf ettiler. Özellikle başkan Yılmaz 10 sayfa tutan ifadesinde bütün ilişkileri tek tek anlattı. Savcılığa sevk edilen sanıklardan Belediye Başkanı Yılmaz ve Fen İşleri Müdürü Namal tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yazı İşleri Müdürü Neriman Çoban ise kayıplara karıştı. Çoban hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkartıldı.

EN ORGANİZE ÇETE
Bu tutuklamaların ardından harekete geçen polis başkan ve meclis üyelerinin de bağlantılı olduğu çeteye yönelik bir operasyon başlattı. 1,5 ay süren çalışmalar sonucu arazi çetesinin elebaşısı Erkan Karaçayır ve 6 adamı Antalya ve İstanbul polisinin ortak operasyonuyla yakalandı. Erkan Karaçayır, 13 Ekim tarihinde Hikmet Kangal adına düzenlenmiş sahte kimlikle İstanbul'da Fikret İnan İnşaat Limited Şirketi'nde yakalandı. Karaçayır'la beraber yakın adamları olan firari Selahattin Öksüz, Turgay Nalçınkaya ve Feridun Yüce ve işyeri sahibi Fikret İnan da gözaltına alındı. Ardından diğer adamları Muzaffer Çilesiz ve Suna Tuna Çilesiz Ankara'da yakalandı. Yakalanan çete üyeleri Antalya'ya gönderildi.

Karaçayır ve adamları sorgulamalarında, Antalya'da Çalkaya beldesi merkezli olarak kamu arazilerini organize bir şekilde elden çıkarttıkları anlattılar. Çete üyeleri, tehditle arazi ele geçirdiklerini de itiraf ettiler.

EMNİYETTEN HİMAYE
Yetkililerden alınan bilgiye göre, çetenin Antalya başta olmak üzere ülke genelinde faaliyetlerini yürütürken bürokratik kesim, güvenlik güçleri ve özellikle bir takım siyasi çevrelerden yardım ve himaye gördüğü, bunlara karşılık olarak da zilliyet fiyatına arsa, daire ve nakit para verildiği anlaşıldı.

Öte yandan tutuklanarak cezaevine gönderilen Çalkaya Belediye Başkanı Yılmaz'ın, çetenin ilk önce halen Afyon Polis Okulu'nda öğretmen olarak görev yapan dönemin Antalya Müdür Yardımcısı Ali Okumuş sayesinde polis ile yakın ilişki kurduğu, buradan aldığı güçle rahat hareket ettiğini öne sürdüğü öğrenildi.

Yusuf DALAMAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır